Politic, Stiri

Tactica lui Traian Băsescu la referendum, miza de campanie a Monicăi Macovei la Președinție

Adrian Papahagi, fost PMP-ist, susținător îndârjit al Monicăi Macovei la Președinție, a subliniat că Traian Băsescu a fost deștept la referendum, iar Monica Macovei merge pe aceeași miză în campania pentru alegerile prezidențiale 2014.

neamtu_macovei_basescu_22709800

„Băsescu a fost deștept la Referendum. S-a înconjurat de nou, proaspăt, ireproșabil. Alături de el erau Macovei și Preda, figurile cele mai credibile din PDL la vremea aceea, Mihai Neamțu, MRU. Eram și eu, neafiliat politic pe atunci (și mai bine rămâneam așa). Scena emana noutate, prospețime, optimism, viitor (m-am lăsat și eu purtat de speranța acestei promisiuni a noului, cu prețul unor repetate dezamăgiri)”, a scris Adrian Papahagi, pe pagina sa de Facebook.

El adaugă: „Iohannis, om politic nou la nivel național, trebuia să iasă pe scenă azi alături de Predoiu, MRU, Radu Carp și alți politicieni tineri și promițători. S-a afișat însă cu veteranii, sau greii PDL-PNL. Mesajul transmis de Iohannis este că vrea să-și maximizeze susținerea de partid în teritoriu, nu să ofere românilor ceva nou, proaspăt, de viitor. Reîncălzirea ciorbei Tăriceanu-Boc nu cred că mai atrage pe nimeni”.  

„Prospețimea și noul își vor căuta un alt purtător de mesaj. Aceasta este miza de campanie a Monicăi Macovei. Este și ultima mea miză politică”, conchide Adrian Papahagi.

blank