Momente şocante au avut loc într-un oraş din Thailanda, unde sute de maimuţe, organizate în două găşti, s-au luat la bătaie în plină stradă, pentru mâncare, care este din ce în ce mai greu de procurat din cauza restricţiilor cauzate de pandemie.

Aceste maimuţe nu duc, în general, lipsă de hrană, ele primind de mâncare atât de la localnici, cât mai ales de la turişti, pe care de multe ori îi şi „jefuiesc”, aceştia nefiind obişnuiţi cu astfel de animale. Totuşi, odată cu un al treilea val de restricţii impuse în statul asiatic, traficul nu mai este la fel de aglomerat, iar turiştii sunt mult mai puţini, astfel încât maimuţele se văd nevoite să recurgă la violenţă de foame.

Interesant este faptul că sutele de maimuţe sunt organizate în două tabere, văzându-se clar că atunci când una dintre grupări încearcă să înainteze, cealaltă are o primă reacţie de retragere. De asemenea, este de urmărit modul în care ele se recunosc cu ceilalţi mebrii ai „găştii” şi nu îi atacă.

Localnicii nu sunt speriaţi de luptele dintre maimuţe, ba chiar le filmează
În imagini se poate vedea şi că localnicii nu sunt deloc speriaţi, majoritatea continuându-şi drumul, ba chiar unii se opresc să şi filmeze „agresiunile”.

se simt norocoși că maimuțele le ocupă orașul.