Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a transmis în şedinţă colegilor liberali că formaţiunea sa va încerca să se delimiteze de acţiunile şi deciziile controversate ale lui Vlad Voiculescu, susţin surse din PNL. Că în ceea ce priveşte revocarea lui Voiculescu, decizia este a USR.

Potrivit unor surse liberale, primul care a luat cuvântul a fost Ludovic Orban. Liderul PNL a precizat din prima că decizia privind demiterea unui ministru, în acest caz a lui Vlad Voiculescu, stă la Florin Cîţu. Apoi, Ludovic Orban le-a transmis în mod clar celor din conducerea PNL că liberalii trebuie să se delimiteze de ceea ce face ministrul Sănătăţii, mai ales când e vorba de acţiuni sau „inacţiuni” controversate.

Orban a cerut să nu se insiste pe subiectul Vlad Voiculescu, pentru că Florin Cîţu nu este la şedinţă, fiind prins cu câteva întâlniri importante. „Atunci când se umple paharul nu ne dăm în lături de la acţiune. Răspunderea pentru menţinerea lui Vlad Voiculescu aparţine exclusiv USR”, a completat preşedintele PNL, potrivit unor surse participante la şedinţă

De asemenea, Ludovic Orban i-a recomandat ministrului de Interne, Lucian Bode, să ia o decizie în ceea ce priveşte situaţia de la Timiş, adică să-l demită pe prefectul USR care a fost de acord cu controlul incognito de la restaurantul unui hotel, pentru care a trimis inclusiv oameni din instituţie.

Şi prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat luni, referitor la situaţia de la Spitalul Foişor, că nu se discută despre demiteri, ci despre un lanţ al vinovăţiilor care trebuie să fie pus la dispoziţia coaliţiei şi opiniei publice.

„Nu discutăm despre demiteri, ci despre un lanţ al vinovăţiilor care trebuie să ne fie pus la dispoziţie, nouă şi opiniei publice”, a declarat Rareş Bogdan, înaintea şedinţei BEx PNL.

„Vom afla astăzi de la managerul Stoica la ministrul Voiculescu, de la dna Moldovan, care poate vorbește mai puțin și se ocupă mai mult de minister și nu de spațiul public, că nu e treaba dânsei să dea declarații, e treaba liderilor politici și a purtătorilor de cuvânt, de la dl Arafat, care are experiență de 17 ani în administrarea medicinei de urgență și IGSU și putea să prevadă situația care a apărut la Foișor, de la Nicușor Dan, care trebuie să știm ce a corespondat cu managerul Stoica, începând de pe 2 aprilie, de la dl Stoica, care este un excepțional medic, dar să înțeleagă că nu este managerul unui spital privat și este managerul unui spital public. Vom vedea ce s-a întâmplat. De asta mi-am amânat plecarea la Bruxelles (…) pentru a participa atât la BEX, cât și la (c.n. ședința) coaliției”, a spus Rareş Bogdan, înaintea şedinţei conducerii PNL.

Vicepreședintele PNL, Ben Oni Ardelean, a anunțat că în cadrul Biroului Permanent Național a cerut demiterea de urgență a ministrului Vlad Voiculescu și a prefectului de Timiș Zoltan Nemeth.

„În urmă cu câteva minute, în cadrul BPN, am ridicat două probleme extrem de grave petrecute în ultima perioadă și am solicitat luarea unor măsuri imediate, astfel:

1. Premierului Florin Cîţu i-am solicitat demiterea de urgență a domnului Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății. Gestionarea pandemiei și încrederea populației în măsurile impuse de Guvernul României nu mai pot fi puse în pericol de un ministru iresponsabil, ascuns în spatele unor birouri închise;

2. Ministrului Lucian Bode i-am solicitat demiterea Prefectului Județului Timiș, Zoltan Nemeth, pentru abuzul în funcție orchestrat de acesta, în cazul “flagrantului” consilierei Ana Munteanu. Orice semnal de revenire la vechile metehne comuniste trebuie eradicate imediat!

Urmează zile pline de dezbateri- gherila de partid e în alertă maximă, pregătită în fața calculatoarelor să își apere șeful, călcându-i în picioare pe toți cei care nu sunt pe aceeași lungime de undă cu el- însă, vă promit ca nu mă voi lăsa intimidat vreodată și voi continua să fiu la fel de ferm pe poziții, taxând orice fel de derapaj grosolan. Ținem aproape! Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a scris Ben Oni Ardelean pe Facebook.