Dacian Cioloș
Politic

Surse politice: Dacian Cioloș va demisiona din Uniunea Salvați România

Surse politice au declarat presei că Dacian Cioloș își va anunța demisia din USR în zilele următoare.

La începutul lunii februarie, Dacian Cioloș a demisionat din funcția de președinte al Uniunii Salvaţi România, după ce programul său politic de reformare a USR a fost respins.

“Nu puterile mi-au lipsit mie, ci încrederea că putem colabora împreună. Puterea nu trebuie să o concentreze un singur om. Şi în USR nu cred că va reuşi nimeni, niciun om, nici din afară, să concentreze puterea şi de unul singur să ducă partidul într-o anumită direcţie. Dar fără încredere că putem colabora unii cu ceilalţi şi că avem interese comune, fără acea încredere – nu mimată, ci sinceră, concret exprimată în deciziile care se iau – va fi greu să reuşim. Şi atunci când ai sistematic în Biroul Naţional un vot 14 – 11, asta arată că e acolo o falie care e greu de depăşit. Şi, sper eu, colegii mei să o poată depăşi”, spunea Cioloş în februarie 2022, când și-a anunțat demisia din conducerea partidului.

El a fost ales președintele USR la 1 octombrie 2021.

În februarie, după doar două săptămâni de la anunțul oficial al plecării lui Cioloș din funcția de președinte, aproximativ 400 de persoane şi-au dat demisia din USR.