Instanța Supremă a rămas în pronunțare după ce fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a contestat măsura controlului judiciar impusă de Secția specială de anchetare a magistraților care o acuză pentru presupusa mită cerută lui Sebastian Ghiță pentru extrădarea lui Nicolae Popa.

În interiorul sălii de judecată au avut loc scene de-a dreptul halucinante, potrivit Antena 3. Procurorul de la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie nu a fost lăsat să susţină măsura preventivă, ci a fost dat afară din sală. În locul acestuia, SIIJ a fost reprezentată de un procuror de la Secţia judiciară a Parchetului General. În loc să susţină măsurile dispune de Adina Florea, procurorul din subordinea lui Lazăr a fost de partea lui Kovesi şi a susţinut concluzii în sensul revocării controlului judiciar. Procurorul a susţinut că faptele s-ar fi prescris.

Citeste si...
Chinezii au făcut un telefon ce pare că ia fata iPhone-ului

Potrivit sursei citate, judecătoarea Francisca Vasile i-ar fi transmis procurorului de la SIIJ, înainte de a-l da afară din sală, că şi-ar fi dorit ca la ÎCCJ să fie rpezentă Adina Florea, pentru a explica felul în care a făcut urmărirea penală.