Bucureștiul va avea trei noi stadioane începând cu 2020. Este vorba de arenele din Ghencea, Arcul de Triumf și Giulești. Patronul FCSB, Gigi Becali, a luat o decizie fără precedent în istoria roș-albaștrilor: echipa sa va juca pe stadionul ”Tineretului” Arcul de Triumf, după ce acesta va fi gata.

Becali vrea ca FCSB să joace meciurile cu echipele mici pe noua arenă din nordul Bucureștiului, iar cele importante pe Arena Națională. Totuși, finanțatorul roș-albaștrilor nu exclude nici varianta Ghencea și a dezvăluit ce ar trebui să se întâmple ca formația sa să evolueze acolo.

”Nu știu dacă o să mă duc să joc pe Ghencea, trebuie să-mi facă un preț bun ca să mă duc să joc acolo. Am stadionul ”Tineretului” Arcul de Triumf, o să mă duc să joc acolo. Ce îmi trebuie mai mult? La meciurile cu echipe mici am nevoie de 10 – 15 mii de locuri.

Nu-mi trebuie mai mult, iar partidele importante le joc pe Arena Națională. Acum să vedem, cine îmi face un preț mai bun acolo joc. Ei trebuie să facă bani cu Ghencea și trebuie să-mi facă ofertă ca să mă duc acolo, să-mi facă ei mie”, a spus Becali pentru digisport.ro.

Stadion Tineretului Arcul de Triumf, detaliile proiectului
Cost construcţie: 24.000.000 de euro
Capacitate: 8.207 locuri
Teren 120m x 80m, suprafață de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), încălzire
vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media sală de conferințe, zonă de flash interviu etc
Puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente)
Post de control anti-doping și spații administrative
Facilități: spații pentru presă, VIP, spații de cazare, 170 de locuri de parcare pentru spectatori.
Stadion Steaua, detaliile proiectului
Cost construcţie 64.5 milioane de euro
Capacitate: 31.254 de locuri
Suprafața de joc 105m/68m. Gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă
Spații de cazare pentru sportivi (24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare)
Restaurant
Muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua
Spații VIP (loje și parcare)
Sală de forță și de recuperare
Punct medical de prim ajutor
Zona de presă si sky-box ul în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea și care respectă standardele UEFA și FIFA
Sala de conferință
Vestiare pentru sportivi
Magazine
Spații tehnice și pentru birouri