Sulley Muniru
Actualitate, Featured

Sulley Muniru fost jucător la CFR Cluj și FCSB, căutat de Interpol

Fost jucător la cele mai importante cluburi din Liga 1, CFR Cluj și FCSB, fotbalistul ghanez Sulley Muniru (28 de ani) este în aceste zile căutat de Interpol.

Sulley Muniru, căutat de Interpol. Ce caută anchetatorii
Mijlocașul pentru care Gigi Becali plătea 500 de mii de euro în 2015, celor de la CFR Cluj, este cercetat într-un dosar de trucare de meciuri și e dat în urmărire internațională.

Ultima oară la Asante Kotoko (unde a evoluat doar două luni), în Ghana, Muniru este acum liber de contract. Interpol a cerut clubului ghanez să informeze organizația în legătură cu locurile în care s-a aflat fotbalistul în perioada octombrie-noiembrie 2020.

În replică, oficialii de la Asante Kotoko acuză autoritățile din Mauritania și clubul FC Nouadhibou (campioana țării) că l-au raportat către Interpol pe Sulley Muniru. Totul a pornit de la meciul dintre Nouadhibou și Asante Kotoko, din preliminariile CAF Champions League, scor 1-1.

Șefii clubului din Mauritania au depus un memoriu împotriva lui Muniru, care, potrivit acestora, nu ar fi avut drept de joc în acea partidă.

Răspunsul celor de la Asante Kotoko, fosta echipă a lui Sulley Muniru
”Este o încercare disperată a celor de la FC Nouadhibou și a autorităților mauritane de a salva un caz de memoriu frivol împotriva lui Asante Kotoko, care i-a eliminat din CAF Champions League.

Asante Kotoko a oferit detalii care demonstrează că Muniru a ajuns în Ghana pe 30 octombrie 2020 și nu a fost înregistrat în echipă înainte de această dată. Am furnizat către CAF înregistrările sale de călătorie, inclusiv o scrisoare certificată de la Serviciul de Imigrare din Ghana. Disperați, cei din Mauritania au apelat la poliție, ca să creeze un scenariu de investigație fantomă”, susțin cei de la Asante Kotoko, într-un comunicat oficial.

Sulley Muniru a evoluat pentru FCSB între 2015 și 2017. Între 2013 și 2015 a fost legitimat la CFR Cluj. De-a lungul anilor, a mai evoluat pentru cluburi ca Tondela (Portugalia), Malatyaspor (Turcia), Dinamo Minks (Belarus) sau Tambov (Rusia).

Ghanezul a fost dat afară de la FCSB după un conflict cu Florin Tănase. ”Când vii într-o țară străină, cum ar veni să se ducă acolo un român și să dea cu pumnul unuia de acolo… S-au lovit ce s-au lovit la antrenament.. O să vedeți da? Dacă era o reacție rasistă, atunci el trebuia să vină la mine și să-mi zică și atunci era amendat Tănase, da?”, spunea Gigi Becali la acea vreme.