Suedia
International

Suedia va introduce pentru prima dată certificatul verde de la 1 decembrie

Suedia va introduce de la 1 decembrie certificatul verde, deoarece cazurile de oameni infectați cu virusul Sars-Cov-2 au crezut cu un nivel alarmant, relatează AFP, citat de către Agerpres.

Suedia se pregătește, de asemenea, să introducă un document special de vaccinare pentru evenimentele publice a căror număr de persoane depășește 1.000.

„Suedia nu este izolată de restul lumii”

Comparativ cu celelalte țări europene, numărul de cazuri pozitive COVID este scăzut, dar Lena Hallengren, ministrul Sănătății, a subliniat că „Suedia nu este izolată de restul lumii”.

Autoritățile sanitare au recomandat și în trecut introducerea unui certificat verde, dar această alegere a fost ignorată de către guvern. În acest moment, introducerea unui certificat verde are în vedere persoanele de peste 16 sau 18 ani. În funcție de decizia aleasă, persoanele cu o vârstă mai mică de 16 sau 18 ani vor fi scutite de utilizarea certificatului.

Suedia stă mai bine decât celelalte țări scandinave

În momentul de față, tara scandinavă are o rată de infectare de 85,8 cazuri la 100.000 de locuitori, în ultimele 14 zile. Comparativ, Suedia se află într-o poziție favorabilă a împotriva pandemiei, față de Danemarca sau Norvegia.

Tara scandinavă a ridicat toate restricțiile anti-COVID la sfârșitul lunii septembrie, ca urmare a programului de vaccinare aplicat în țară, dar și datorită situației epidemice bune.