IT&C, Stiri

Sud-coreeni dau lovitura din nou în lumea display-urilor pentru telefoane

LG se pregăteşte să depăşească rezoluţia Full HD

LGLG Electronics este o companie recunoscută pentru progresul realizat pe segmentul display-urilor de orice fel. Au televizoare bune, au fost aleşi de Guvernul sud-coreean pentru un proiect prin care să scoată până în 2015 televizoare cu ecrane flexibile, iar recent au mai dat o lovitură pe segmentul display-urilor pentru telefoane.

În prezent, ecranele actuale găzduiesc rezoluţii de până la 1920×1080 pixeli, însă ultimul model prezentat de compania coreeană depăşeşte acest prag, dar şi densitatea pixelilor per inci.

În prezent, pe Sony Xperia Z se găseşte o rezoluţie de 1920x1080pixeli şi are probabil cea mai mare densitate de pe piaţa smartphone-urilor de 443 ppi, pe un display TFT de 5 inci.

Ultimul tip de display prezentat de LG vine cu rezoluţie QHD (Quad High Definition). Ce înseamnă asta? Folosind deja cunoscutul panou AH-IPS dezvoltat de compania sud-coreeană, noul ecran oferă o rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli la o diagonală de 5,5 inci, iar densitatea pixelilor ajunge la 538 ppi. Mult peste oferta comercială actuală.

Pe măsură ce densitatea unui ecran creşte, cablajele panoului afectează din ce în ce mai mult luminozitatea, însă LG a reuşit totuşi să obţină un nivel foarte bun: 430 nits. În plus, ecranul are o grosime de 1,21 milimetri şi o ramă lată de 1,2 milimetri. Singurul lucru pecare nu l-a făcut încă această companie este că încă nu a dezvăluit când vor fi implementate primele astfel de display-uri pe telefoane.

blank
blank