SUA
International

SUA respinge ideea unui lockdown total

Administrația Biden nu intenționează să limiteze viitoarele creșteri ale Covid-19 printr-un lockdown total în SUA. Anunțul a fost făcut de Jeff Zients, coordonatorul de răspuns la coronavirus.

Comentariile lui Zients vin în momentul în care Austria intră în cea de-a patra izolare la nivel național, iar Țările de Jos instituie o blocare parțială pe fondul unui val de Covid. Totuși, SUA nu vrea să impună un lockdown total. Guvernul american se va concentra pe vaccinuri și tratamente terapeutice pentru a ține pandemia sub control.

SUA refuză introducerea unui lickdown total

„Putem reduce răspândirea virusului fără a trebui să ne închidem în vreun fel economia”, a spus Zients. „Avem 82% dintre oameni acum cu o singură injecție și tot mai mulți oameni se vaccinează în fiecare săptămână.”

Peste 60 de milioane de americani eligibili încă nu s-au vaccinat împotriva Covid-19. Oficialii din domeniul sănătății le cer celor care se califică pentru rapel să se înscrie pentru dozele suplimentare, odată cu apropierea sărbătorilor.

Cazurile de Covid-19 în SUA au crescut între 70.000 și 75.000 pe zi timp de aproape trei săptămâni la sfârșitul lunii octombrie. Totuși, s-a înregistrat o creștere de 16% față de săptămâna trecută.

Pe de altă parte, Europa se confruntă cu o situație dramatică. Țările au înregistrat peste 2,1 milioane de cazuri noi în săptămâna încheiată pe 14 noiembrie, aproximativ 64% din toate cazurile la nivel global în această perioadă. Austria a impus de luni lockdown total la nivel național, iar Slovacia și Cehia intensifică discuțiile legate de carantină.