SUA
Actualitate

SUA au adoptat proiectul de securitate și dezvoltare a Mării Negre. Șansă uriașă pentru România

SUA au adoptat proiectul de securitate și dezvoltare a Mării Negre. Congresul Statelor Unite ale Americii a adoptat proiectul de lege privind strategia de securitate și dezvoltare a Mării Negre. Aceasta reprezintă o șansă urișă pentru dezvoltarea și securitatea României.

Legea, inclusă în Autorizarea Bugetului Apărării SUA (NDAA), a fost aprobată în urma unei activități persistente și pro-active din partea României. Ambasadorul Andrei Muraru a subliniat că acest succes reprezintă o etapă crucială. Legea va merge la Joe Biden pentru promulgare.

SUA au adoptat proiectul de securitate și dezvoltare a Mării Negre

„Congresul SUA confirmă în plen importanța geostrategică a regiunii Mării Negre și creează un cadru superior de angajare în zonă prin solicitarea adresată președintelui SUA de dezvoltare a unei strategii inter-agents cu privire la Marea Neagră.”

Prin adoptarea acestui proiect de lege, Congresul SUA stabilește un pachet cuprinzător de direcții strategice pentru regiunea Mării Negre, acoperind securitatea și apărarea, economia, energia și reziliența democratică. Acest demers, în coordonare cu aliații și partenerii, inclusiv NATO și UE, reprezintă un pas semnificativ pentru România, consolidând securitatea și deschizând oportunități economice.

Ambasadorul Andrei Muraru a subliniat sprijinul extins al membrilor din ambele partide politice americane: „Numeroși membri ai Congresului SUA, atât din Partidul Democrat, cât și din Partidul Republican, au susținut acest proiect, mulți dintre aceștia fiind prieteni dedicați cauzei României”, potrivit Digi24.

Implementarea strategiei Mării Negre este așteptată să aducă beneficii semnificative pentru România, inclusiv:

Mai multă securitate: Consolidarea securității în regiune, oferind României oportunitatea de a juca un rol de lider regional în promovarea stabilității.

Mai multe investiții străine: Deschiderea ușii către mai multe investiții străine, contribuind la creșterea economiei și la crearea de noi locuri de muncă.

Liniște și siguranță pentru cetățenii români: Asigurarea unui climat de liniște și siguranță pentru cetățenii români, consolidând stabilitatea în regiune.

blank