Ucraina
International

SUA ar putea cumpăra pentru Ucraina un sistem avansat antirachetă

Săptămâna aceasta, Statele Unite ar putea face anunțul despre achiziționarea unui sistem de apărare antirachetă sol-aer cu rază medie şi lungă pentru Ucraina. Se preconizează că Washingtonul va spune și despre alte forme de asistență de securitate, menționează Reuters.

Potrivit sursei, se așteaptă ca să vină informație și despre muniție suplimentară pentru artileria din ucraina și radare de contrabaterie, pentru a răspunde nevoilor exprimate de armata ucraineană.

Alte forme de ajutor

Joe Biden a acceptat, în această lună, să ofere Ucrainei 700 de milioane de dolari drept ajutor militar, precum și sisteme avansate de rachete, capabile să lovească cu precizie și cu rază lungă de acțiune.

Oficialii au menționat că din același pachet de ajutor fac parte și muniţia, radarele de contrafoc, o serie de radare de supraveghere aeriană, rachetele antitanc Javelin suplimentare, precum şi armele antiblindate.

Un alt efort, de a vinde Ucrainei patru drone mari ce pot fi dotate cu armament, a fost întrerupt la începutul acestei luni, pe fondul îngrijorărilor că echipamentul lor radar și de supraveghere ar putea crea un risc de securitate pentru Statele Unite dacă ar cădea în mâinile Rusiei.