SUA
International

SUA anunţă noi livrări de arme către Ucraina: Lansatoare de rachete HIMARS, muniţie și vehicule blindate de sute de milioane de dolari

SUA pregătesc un nou ajutor militar Ucrainei în valoare de 725 de milioane de dolari. Noul pachet va include sisteme suplimentare mobile de lansatoare de rachete HIMARS, muniţie, vehicule blindate şi materiale medicale, a declarat Casa Albă, potrivit DPA.

Nou ajutor militar trimis de SUA Ucrainei

„Vom continua să fim alături de poporul Ucrainei în timp ce îşi apără libertatea şi independenţa cu curaj extraordinar şi determinare fără margini. Capabilităţile (militare) pe care le oferim sunt calibrate cu grijă pentru a face o mare diferenţă pe câmpul de luptă pentru Ucraina”, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken într-un comunicat.

SUA un nou pachetul de arme pentru Ucraina provine din stocurile Pentagonului, potrivit Departamentului de Stat american. Aceasta ridică asistenţa militară totală a Statelor Unite acordată Ucrainei de la începutul mandatului preşedintelui Joe Biden la 18,3 miliarde de dolari.

Majoritatea ajutorului a fost oferit de când Rusia şi-a lansat războiul împotriva Ucrainei la 24 februarie, adaugă DPA.

HIMARS, cunoscut ca și „sperietoarea lui Putin” i-a făcut atât pe soldați cât și pe rușii de rând să reconsidere forța Ucrainei și a Occidentului. Acesta fiind și unul dintre motivele pentru care bărbații ruși refuză să devină carne de tun pentru Putin.

blank
blank