International

SUA a legalizat casatoriile intre sexe, presedintele Barack Obama saluta decizia

Curtea Suprema de la Washington a aprobat legalizarea casatoriilor gay pe tot teritoriul Americii

SUA a legalizat casatoriile intre sexeCurtea Suprema de la Washington a aprobat, miercuri, legalizarea casatoriilor gay pe tot teritoriul Americii. Instanta care a luat aceasta decizie a justificat faptul este neconstitutionala legea care defineste mariajul exclusiv ca uniunea dintre un barbat si o femeie, aceasta prevedere ingradind libertatile individuale.

Prin dreptul la casatoria cu orice persoana, inclusiv de acelasi sex, toate cuplurile vor beneficia de scutiri de taxe si ajutoare de urmas. De acum incolo casatoriile intre persoane de acelasi sex sa fie recunoscute pe tot teritoriul Statelor Unite,desi pana acum, acestea erau legale in doar douasprezece state americane si Washington.

Chiar de la bordul Air Force One, presedintele SUA, Barack Obama, a dorit sa isi arate multumirea fata de sentinta Curtii Supreme.

„Aceasta decizie este o victorie pentru cuplurile care se lupta de mult timp pentru egalitate in fata legii, pentru familiile care, in sfarsit, vor beneficia de respectul si de protectia pe care le merita”, a mentionat presedintele Barack Obama.

Pe de alta parte, partea conservatoare a Americii, respectiv crestinii radicali au primit vestea ca pe un soc, fiind in dizacord cu decizia Curtii Supreme.

„Curtea Suprema nu are autoritate atunci cand vine vorba despre natura mariajului. Autoritatea ii apartine Creatorului, despre care stramosii nostri au spus ca este sursa tuturor drepturilor noastre”, a spus reverendul Rob Schenk.

blank