Life, Stiri

Strugurii, buni pentru slăbit şi pentru frumuseţe

Dieta de detoxifiere cu struguri

struguri-dieta-beneficii-frumusete

Organismul are nevoie în mod regulat de o curăţare completă, pentru a-şi relua funcţiile cu maximum de eficienţă. Profită de sezonul strugurilor, pentru a ţine o dietă de detoxifiere benefică nu doar pentru sănătate ci şi pentru frumuseţe.

Înainte de a începe această dietă, care poate varia ca lungime între 3 şi 7 zile, redu cu 3 zile înainte consumul de alimente şi de alcool, cafea şi tutun pentru ca organismul tău să facă tranziţia mai uşor la noul regim alimentar restrictiv. De asemenea, trebuie să ai voinţă pentru a urma acestă dietă de detoxifiere, care deşi este delicioasă devine greu de urmat.

Deoarece strugurii sunt unul dintre fructele cu cele mai mari cantităţi de chimicale din comerţ, este bine să începi dieta în sezonul lor şi să fii mai atentă de unde îi cumperi. O soluţie ar fi să îi pui la înmuiat în apă sărată timp de 10 minute pentru a-i curăţa de toxine şi apoi îi clăteşti din nou sub jet de apă.

În timpul dietei de detoxifiere cu struguri trebuie să mănânci în mod regulat la 2 ore şi să mesteci bine coaja şi sâmburii. Începi cu 500 de grame de struguri în prima zi şi apoi mai adaugi încă 500 de grame pe zi până la maxim 3 kg. Este indicat, de asemenea, să faci mişcare, atât cât îţi permite organismul, deoarece te vei simţi slăbită.

Pe parcursul acestui regim alimentar te vei confrunta cu nişte simptone neplăcute precum oboseală, migrene, dureri musculare, dar care sunt normale şi trebuie să ţii în continuare dieta. Soluţia la îndemână ar fi să o urmezi atunci când eşti liberă, acasă, pentru a nu avea probleme la job.

Din cauza cantităţii mari de seminţe de struguri te poţi constipa, mai ales în primele zile ale dietei, însă poţi rezolva această problemă dacă mănânci struguri fără sâmburi sau îi mesteci, pentru a ajuta digestia lor.

După terminarea dietei de detoxifiere este bine să introduci cantităţi mai mici de mâncare în alimentaţie pentru a evita efectul de yo yo. Ştii că după ce ai slăbit rapid rişti să acumulezi kilogramele pierdute şi altele în plus la fel de rapid.

Rezultatul? O piele curată şi strălucitoare, organism curăţat de toxine, simţuri mai ascuţie şi o stare de bine generală. Din păcate, este foarte posibil să îţi piară definitiv pofta de struguri!