Bucureștiul – una dintre cele mai frumoase capitale europene – a devenit un punct de atracție tot mai mare pentru turiști. Observându-i adevăratele comori, parcurile pline de viață, muzeele impresionante, clădirile frumoase și încărcate de istorie, parcă agitația cotidiană se mai estompează. Luat la pas, îi descoperi adevăratele valori și te lași captivat de efervescența de pe străzi. Este un oraș pe care trebuie să îl vizitezi măcar o dată în viață.

Top 5 locuri de vizitat în București

Ei bine, este destul de dificil de ordonat obiectivele în funcție de importanța lor. Pentru că toate contribuie într-o anumită măsură la catalogarea acestui oraș drept unul plin de suflu. Clădirile moderne și magazinele de lux sunt în contrast cu cartierele de la periferie, un aspect care stârnește curiozitatea de a-i descoperi toate ascunzișurile.

Parcul Herăstrău a fost declarat monument istoric, fiind locul ideal de relaxare. Situarea lui la malul Lacului Herăstrău îl face să fie o sursă reală de recreere în natură pentru bucureșteni și nu numai. Dezvoltarea lui a fost concepută în așa fel încât să satisfacă toate nevoile și dorințele; în acest sens are numeroase restaurante și terase, săli de sport, parcuri de distracții pentru copii și cluburi nautice. Vara este anotimpul în care parcul poate fi admirat în toată splendoarea sa.

Studenții îndrăgesc Centrul Istoric, care este una dintre cele mai cochete zone din București, în ciuda vechimii. Farmecul clădirilor construite în stil neoclasic și neobaroc transpune turiștii într-o călătorie în timp în Micul Paris, așa cum era supranumit Bucureștiul de altădată. Lipscani este cea mai cunoscută stradă care te ademenește cu cafenele, terase și restaurante renumite.

Muzeul Țăranului Român este un real punct de atracție pentru cei interesați de artă populară. Expozițiile de ceramică, țesături, costume populare și feronerie pot fi admirate de către turiștii pasionați de obiectele tradiționale si nu numai.

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa este posesorul colecției de 2 milioane de exemplare de nevertebrate și de vertebrate. Cei interesați de biodiversitate și diversitate culturală se pot documenta din patrimoniul său impresionant.

Nu trebuie să mergi la Paris că să vezi Arcul de Triumf. Îl avem și noi, situat chiar în capitala țării, fiind un simbol al Bucureștiului. Victoria României în Primul Război Mondial a fost reprezentată de construirea acestui monument. Mai mult decât atât, semnificația lui s-a extins și în prezent este și semnul unirii tuturor românilor. În anumite perioade permite accesului publicului în micul muzeu pe care îl adăpostește.

Unde te poți caza avantajos în Bucureşti?

Având în vedere dezvoltarea lanțului hotelier pe care a înregistrat-o capitala în ultima perioadă, aceast aspect nu ar trebui să ridice semne de întrebare. Însă sunt anumite inconvenienţe pe care turiștii le experimentează atunci când se decid să viziteze orașul. În primul rând, prețurile destul de piperate impuse de hotelurile bune, care nu sunt tocmai accesibile tuturor buzunarelor. Agitația și aglomerația din hoteluri sunt iarăși motive pentru care unii turiști sunt reticenți atunci când își caută cazare. Un alt minus se referă la poziționarea hotelul care de multe ori nu este prea avantajoasă pentru planurile lor.

Cazarea in apartamente in regim hotelier vine ca o alternativă avantajoasă cu multe plusuri. Un aspect demn de luat în seamă este faptul că turiștii pot opta pentru o garsonieră sau un apartament cu 2 sau 3 camere, fără ca numărul de persoane cazate să influențeze cumva tariful.

Apartamentele puse la dispoziție de Rocazare.ro spre exemplu împânzesc Bucureștiul, fiind poziționate în locuri diverse care facilitează accesul la obiectivele turistice renumite din oraș. Confortul de acasă este redat prin echiparea și dotarea completă a apartamentului, cu posibilitatea de a găti și servi masa în bucătărie. Intimitate, liniște și discreție – aceasta este definiția apartamentelor în regim hotelier.

Plăcerea de a vizita Bucureștiul nu ar trebui diminuată de impedimentul cazării. Îți poți alege apartamentul care se pliază cel mai bine după nevoile și preferințele tale de pe Rocazare.ro. Ia pulsul orașului și savurează la maximum vacanța.