Stonewall Jackson,
International

Stonewall Jackson, legenda muzicii country, a murit. Artistul suferea de demență

Stonewall Jackson, legendarul interpret american de muzică country, a murit sâmbătă, la vârsta de 89 de ani, după o lungă luptă cu demența vasculară.

Anunțul decesului  lui Stonewall Jackson a fost făcut de reprezentanții celui mai longeviv show radiofonic din istorie, „The Opry”, prin intermediul unui comunicat de presă, citat de fox5atlanta.com.

De altfel, Jackson, solist și chitarist, a cântat la „The Opry”, începând din 1956 și încă mai apărea în emisiune în 2010. Potrivit WSMV-TV, regretatul Porter Wagoner îl prezenta pe Stonewall în emisiunea sa spunând că a venit la Opry „cu o inimă plină de dragoste și un sac plin de cântece”.

„Waterloo” a fost un hit în topurile country și pop în 1959. Alte hituri ale sale, majoritatea în anii 1960, au inclus „Don’t Be Angry”, „B.J. the D.J.”, „Why I’m Walkin’”, „A Wound Time Can’t Erase” și „I Washed My Hands in Muddy Water”. În 1971, a înregistrat versiunea sa a piesei “Me and You and a Dog Named Boo” a lui Lobo.

De-a lungul carierei sale, Jackson a obținut 44 de single-uri în topul Billboard country.

În 2008, la vârsta de 75 de ani, a soluționat un proces federal de discriminare pe motive de vârstă împotriva Opry. El a susținut că oficialii Opry i-au redus aparițiile, începând din 1998 și a cerut 10 milioane de dolari în daune compensatorii și 10 milioane de dolari în daune punitive. Însă, termenii înțelegerii nu au fost dezvăluiți.

Jackson s-a născut în estul Carolinei de Nord și a fost crescut la o fermă din sudul Georgiei. Numele său real era Stonewall, după numele generalului confederat Thomas „Stonewall” Jackson.

Mentorul lui Jackson la începutul carierei sale a fost legenda country Ernest Tubb, care i-a cumpărat primele sale haine de scenă și l-a angajat ca număr de deschidere. El a primit premiul Ernest Tubb Memorial Award în 1997 pentru contribuția sa la muzica country, potrivit site-ului Grand Ole Opry.

În anul 1991, și-a publicat în privat autobiografia, „From the Bottom Up”.