Politic, Stiri

Stolojan: Este deosebit de grav ca unul dintre candidaţii la Preşedinţie să fie ofiţer sub acoperire

Europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan, declară la RFI că nu ştie la cine s-a referit preşedintele Traian Băsescu, atunci când a spus că există candidaţi ofiţeri sub acoperire. Democrat-liberalul consideră însă că este un lucru „deosebit de grav”.

basescu_ghimpele_ro_54067100

Theodor Stolojan nu bănuieşte pe nimeni: „Din păcate, nu bănuiesc, nu am aceste informaţii. Cred însă că preşedintele nu a vorbit în van, adică fără să aibă informaţii. Cred că este un fapt deosebit de grav ca unul din candidaţi să fie ofiţer sub acoperire, iar cei care merg la vot să nu cunoască acest lucru”.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, candidatul ACL la Preşedinţie, a afirmat că în mod „sigur” preşedintele Traian Băsescu nu s-a referit la el atunci când a spus că între candidaţii la alegerile prezidenţiale ar exista şi un ofiţer sub acoperire.

Ulterior, întrebat dacă a fost sau este ofiţer acoperit, Iohannis a răspuns scurt: „Nu!”.

 
Ce a spus preşedintele?

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la postul B1 TV, despre faptul că unii candidaţi la Preşedinţie nu şi-ar fi completat CV-ul, că trebuie să spună dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi şi a precizat că dacă nu se va întâmpla, o va face el, arătând că nu este corect să duci o asemenea funcţie „având două butoane”.

Întrebat dacă va spune el cine nu şi-a completat CV-ul, în cazul în care candidaţii nu o vor face, preşedintele a răspuns: „Da, pentru că am obligaţia să o spun, am obligaţia să o fac. Există lege care interzice serviciilor să îşi facă cunoscute reţelele, ofiţerii acoperiţi, ofiţerii descoperi, etc., dar când discutăm despre funcţia de preşedinte al României, nu poţi să nu informezi”.

Şeful statului a adăugat că nu spune nimeni că trebuie ca acel serviciu să facă publică această informaţie, pentru că nu are voie prin lege, dar candidatul are obligaţia să o facă.

Întrebat dacă dintre actualii candidaţi la Preşedinţie, sunt persoane care au asemenea lucruri ascunse în CV, Traian Băsescu a spus: „Da”. „Nu este corect să te duci într-o asemenea funcţie având două butoane”, a declarat el.

blank