Politic, Stiri

Stoica, despre “HANDICAPUL” lui Iohannis

Valeriu Stoica, fost preşedinte PNL, a comentat, în cadrul emisiunii FABRICA, lansarea lui Klaus Iohannis de sâmbătă. Stoica spune că Iohannis are “un handicap”: “E mai puţin cunoscut la nivelul politicii naţionale”.

valeriu_stoica_58007400_82253500

“Deşi e mai necunoscut decât alţi candidaţi, Klaus Iohannis are atuuri. Evoluţia lui din ultimul timp arată că are o viziune pentru România. Chiar astăzi, prin discursul pe care l-a avut, a arătat clar care sunt valorile în care crede, fie că e vorba de drumul european sau politica internă. Prin tot ce a făcut până acum, Iohannis a făcut dovada că sloganul ales, “România lucrului bine făcut”, i se potriveşte. A arătat că ştie să ducă lucrurile până la capăt, a demonstrat competenţă îna dministrarea Sibiului şi cred că a ştiut să îşi respecte angajamentele”, a spus Stoica.

Valeriu Stoica a vorbit şi de un “handicap” pe care îl are Iohannis: “E vorba de un handicap. E mai puţin cunoscut la nivelul politicii naţionale. Saltul de la politica locală la cea naţională este foarte dificil”.

“Din păcate, încrederea în clasa politică este foarte scăzută. Este momentul unui reviriment în politica românească. Rămâne de văzut dacă această campanie pentru prezidenţiale şi candidaţii vor demonstra că în România este posibil un reviriment al politicii. Mai întâi, este nevoie de viziune pentru România, este nevoie ca România să aibă o viziune pentru UE, e nevoie de oameni puternici care să explice cetăţenilor această viziune, este nevoie de un nou tip de leadership. Mai este nevoie de două calităţi indispensabile: corectitudine şi competenţă”, a mai spus Stoica.