Cultura, Stiri, Ultima Ora

Ştiţi cine “se joacă” chiar în acest moment la Ateneul Român?!

Actorul american John Malkovich a cucerit scena Ateneului! Este live chiar acum!

De la ora 17.15 scena Ateneului Român aparţine lui John Malkovich, celebrul actor american care a venit cu o poveste de operă, povestită în cadrul Festivalului Enescu.

Malckovich Ateneu 1După ani la rând în care s-a desfăşurat cu casa închisă, ediţia 2013 a Festivalului George Enescu vine cu o premieră. Pentru cei care nu au avut încă ocazia să îşi achiziţioneze bilete pentru festival sau, pur şi simplu, îşi doresc o experienţă alternativă de vizionare a spectacolelor, Grand Cinema Digiplex va transmite în direct, începând cu 1 septembrie, cele mai importante concerte, dar şi pe site-ul TVR, la secţiunea enescu.tvr.ro. Iar cel mai special dintre ele îl are ca protagonist pe marele actor John Malkovich, care se joacă în aceste clipe.

Malckovich AteneuActorul a intrat jovial pe scenă, a salutat pe toată lumea spunând publicului “Bună seara” şi că se bucură că se află la Bucureşti “în aceast superb Ateneu”. A… şi a zis şi el că a remarcat femeile frumoase din Bucureşti… Şi pentru că era prea cald, şi-a lăsat în public, în poalele unei doamne, sacoul alb, care-l incomoda.

Malkovich Atene 2Una dintre cele mai interesante producții ale acestei ediții a Festivalului enescu este cu siguranță “The Infernal Comedy – O crimă melodramatică”, povestea unui ucigaș în serie întors din morți. Şi, bineînţeles că acest ucigaş este interpretat de marele actor John Malkovich, care asigură și lectura. El este înconjurat de instrumente baroce și este acompaniat de trei soprane, muzica variind de la Mozart, Haydn, Vivaldi la Ludwig Van Beethoven.

Irina Ştefănescu