Life, Stiri

Ştii cum să-ţi menţii sănătatea în zona intimă?!

Iată câteva sfaturi care te pot feri de probleme!

 zona intima

Sanatatea sistemului reproducator, in special a vaginului este foarte importanta. Daca nu esti atenta la anumite aspecte te poti trezi cu iritatii, infectii sau chiar boli periculoase.

Nu iti spala zona intima cu sapunuri sau geluri de dus – vei distruge pH-ul pielii din acea zonă, lucru care favorizeaza inmultirea bacteriilor si aparitia infectiilor. Exista produse de igiena special concepute pentru zona vaginului.

Nu aplica niciodata in aceatsa zona parfum sau alte spray-uri- acestea contin chimicale care ar putea duce la dereglarea pH-uli si aparitia iritatiilor.

Cand ai menstruatie trebuie sa acorzi o atentie sporita igienei – schimba-ti tampoanele sau absorbantele des pentru a evita aparitia mirosurilor neplacute si a iritatiilor.

Mergi la control in fiecare an – trebuie sa consulti un medic ginecolog destul de frecvent pentru a-ti face testele necesare, mai ales daca esti active sexual.

Consuma fructe si legume – iti ajuta corpul sa fie hidratat si astfel elimini toxinele din organism.

Poarta lenjerie intima din bumbac – articolele din dantela sau material sintetice nu lasa pielea sa respire.

Inainte si dupa actul sexual ar fi bines a iti cureti vaginul cu apa calduta. Sfatul este valabil si pentru partenerul tau. Astfel vei impiedica raspandirea bacteriilor.

Foloseste prezervativul in timpul actului sexual – te scapa de foarte multe griji.

 


loading...