Life

Ştiai aceste lucruri despre orgasm?

Despre orgasm s-a spus şi s-a scris multe de-a lungul timpului şi există tot felul de mituri. Cert este că aceste discuţii nu se vor termina niciodată iar orgasmul diferă de la un individ la altul. Uneori, vrei cu tot dinadinsul sa ai orgasm insa cu cat te straduiesti mai tare cu atat de indepartezi de momentul respectiv. Iar uneori ajungi la climax cand te astepti mai putin.

Femeia are nevoie de stimulare clitoriala pentru a ajunge la orgasm
Clitorisul a capatat, pe buna dreptate, reputatia Sfantului Graal al metodelor prin care o femeie poate ajunge la orgasm. Este un centru plin de sensibilitate cu multe terminatii nervoase. Insa doar pentru ca o femeie poate experimenta climaxul dupa o stimulare manuala a clitorisului nu inseamna ca asta este singura cale de a trai experienta. Orgasmul feminin poate fi de diferite feluri (clitorial, vaginal – prin faimosul punct G – sau combinat).

Orgasmul simultan este obligatoriu
Nu te poate invinovati nimeni daca consideri ca orgasmul simultan apare in multe relatii pasionale si ca este semnul ca tu si partenerul/a ta va sincronizati perfect. Pana la urma acest lucru este prezentat in mai toate filmele romantice. In realitate insa, orgasmele simultane nu sunt atat de comune si nu apar atunci cand se aliniaza planetele. De fapt, de cele mai multe ori este nevoie ca unul dintre cei doi sa se controleze si sa astepte putin astfel incat ambii sa aiba orgasm in acelasi timp.

Barbatii nu pot avea orgasm multiplu
Cine n-a auzit de gluma potrivit careia femeile sunt atat de norocoase pentru ca pot avea orgasm multiplu? Adevarul este, insa, ca definitia acestui termen este destul de vaga. Adevarul este ca un barbat este limitat fizic in cazul ejacularii, dar asta nu inseamna ca nu poate fi excitat in mod repetat, exact ca femeile. In plus, exista barbati pentru care perioada dintre doua partide de sex poate fi extrem de scurta (iar in acest timp pot sa se concentreze pe satisfacerea partenerei).

E vina barbatului daca partenera nu are orgasm
Poate ca este usor sa fie invinovatit barbatul de faptul ca femeia nu a ajuns la climax(lipsa de abililati), insa adevarul este ca responsabilitatea este in egala masura a amandurora. Dat fiind faptul ca masturbarea este cea mai usora modalitate a femeii de a ajunge acolo, ea este experta – stie unde, cand si cat sa fie apasat pentru a avea orgasm. Tocmai de aceea nu ar trebui sa-i fie teama sa-l ajute pe partener, daca acesta nu stie ce sa faca. Sexul este o experienta comuna, invatati ceea ce va place, vorbiti despre asta si repetati pana va iese perfect. Nimeni nu s-a nascut invatat, nu?

Partida a fost un esec daca ea nu a ajuns la orgasm
Contrar credintei populare, orgasmul nu este semnul universal pentru un sex de zile mari. In plus, daca femeia se contrentreaza prea mult sa termine, ar putea sa piarda placerea actului sexual in sine si, astfel, de fapt scade sansele de a se bucura de placerea suprema. Daca este mult prea ocupata sa puna presiune pe experimentarea orgasmului, cum sa mai ajunga vreodata acolo? Pur si simplu ar trebui sa uite de orgasm, sa se bucure de moment si sa lase lucrurile sa vina de la sine.

blank
blank