Actualitate, Stiri

Stelian Tănase, laudativ la adresa lui Victor Ponta, chiar în ziua în care a fost propus la TVR

 Fără voturile PSD, scriitorul nu are cum să ajungă preşedinte director-general al televiziunii

Stelian

Analistul Stelian Tănase îl laudă pe premierul Victor Ponta chiar în ziua în care a fost propus de PNL pentru şefia TVR. Fără voturile PSD, Tănase nu devine preşedinte director-general la TVR.

„L-am criticat deunazi pe Ponta pentru stricarea relației sale cu presa. Mă văd azi obligat să înregistrez performanța lui de ieri. Dacă îl critic – cred eu pe drept  – trebuie să îl si laud când este cazul. Alaltăieri era certat cu Băsescu și cu Antonescu, cu consecințe foarte serioase pentru climatul politic / și acasă și pe extern. Ieri Ponta și-a consumat timpul vizitând sediul PNL și Cotrocenii. S-a întâlnit la cererea lui cu cei doi preopinenți iar la finalul zilei făcuse pace și cu Basescu (care i-a semnat bugetul) și cu Antonescu. Cu ultimul s-a înțeles pe câteva subiecte care i-au despărțit măcar în ultimele zile. Take Ionescu obișnuia să spună că un om politic trebuie să fie în stare să înghită 12 broaște pe zi. Am văzut asta ieri. Până la urmă, de aseară avem ceva mai mult calm printre politicienii de la vârf care sunt cum îi știm fff zurbagii. Ar fi fost în stare să strice sărbătorile – ale lor și ale noastre. A fost ziua lui Ponta orice s-ar zice”, scrie Stelian Tănase, pe blog.

Incredibilul omagiu al lui Stelian Tănase a fost publicat la câteva ore după ce a fost confirmat oficila de PNL ca propunere pentru şefia interimară la TVR.

Informaţia a fost oferită de purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, care a precizat că preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a comunicat premierului Victor Ponta, propunerea oficială a PNL pentru şefia TVR în persoana lui Stelian Tănase, iar liderul PSD a agreeat această propunere.

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai spus că au fost informaţi şi ceilalţi lideri de partide din USL.

StelianTanase

Noua propunere a PNL pentru această poziţie vine după ce plenul Parlamentului nu l-a putut valida pe Rareş Bogdan în poziţia de şef interimar al TVR, ca urmare a absenţei în bloc a parlamentarilor PSD.

Parlamentarii se vor reuni vineri la ora 12.00 în şedinţă comună pentru a stabili directorul interimar al TVR, la ora 11.00 fiind convocate Comisiile de Cultură, a anunţat preşedinţele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Stelian Tănase a absolvit Facultatea de Filosofie, a Universității din București, în 1977. Înainte de 1989, scrie trei cărți, din care două sunt interzise de regimul comunist.

Participă la demonstrațiile din 21-22 decembrie 1989. Devine o personalitatate a societății civile românești, membru al Grupului de dialog social (GDS), implicat activ în fenomenul Piața Universității.

Este ales vicepreședinte al Partidului Alianței Civice, în 1991. Devine deputat în Parlamentul României în 1992, candidând pe listele Convenției Democratice.

Membru al grupului PAC-PL’93, devine liderul grupului parlamentar PAC în 1993, când cele două partide se separă. Este vicepreședinte al comisiei pentru relații externe a Camerei Deputaților. În această perioadă este beneficiarul unor granturi oferite de Școala Woodrow Wilson (1994) și de Fundația Fulbright (1997). Obține doctoratul în sociologie politică la SNSPA in 1996. În 1997, este profesor delegat la UCLA.

Realizator al unor talk showuri pe teme politice sau culturale la posturile de televiziune TVR, Antena 1 și Realitatea TV.

În prezent, este profesor la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București. A susținut conferințe la Roma, Paris, Oslo, Viena, Budapesta, Washington, precum și la prestigioase universități americane: Berkeley University, UCLA, Standford University, New York University, Columbia University, Maryland University Washington DC, The New School for Social Research, New York. Este laureat a numeroase premii de televiziune, și premii literare.

La data de 28 septembrie 2010 a fost numit în funcția de director general al postului Realitatea TV.

 

 

blank