Cîţu a plătit
Featured, Politic

Stelian Ion: PNL condus de Cîţu a plătit azi avansul pentru refacerea alianţei cu PSD – preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor va fi Sorin Grindeanu

Deputatul USR Stelian Ion a afirmat că PNL, sub conducerea lui Florin Cîţu a plătit avansul pentru refacerea alianţei cu PSD şi anume faptul că Sorin Grindeanu este preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, iar liberalii nu au votat împotriva acestei decizii în şedinţa Biroului permanent, ci s-au abţinut de la vot.

„PNL condus de Cîţu a plătit azi avansul pentru refacerea alianţei cu PSD: preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor va fi Sorin Grindeanu. Îl mai ţineţi minte? OUG 13 vă mai spune ceva? În Biroul permanent al Camerei Deputatilor, PNL nu a votat împotrivă, ci s-a abţinut de la vot, lăsând astfel cale liberă PSD-ului. PNL şi-a încălcat în felul acesta promisiunea de a vota un reprezentant al USR, aşa cum s-a convenit în urmă cu două săptămâni. Mai miră pe cineva? Un lucru trebuie însă să ne fie clar: tot ce s-a întâmplat în ultimele doua luni şi tot ce se va întâmpla în continuare va fi cu încuviinţarea preşedintelui Klaus Iohannis. Dacă acesta acceptă refacerea coaliţiei de dreapta, coaliţia se va reface. Dacă doreşte mai degrabă refacerea USL, exact asta se va întâmpla. Până acum, din toate gesturile sale politice, pare că prima sa opţiune este refacerea alianţei cu PSD, numit de Florin Cîţu nu demult «duşmanul poporului»”, a scris Stelian Ion, marţi pe Facebook.

Deputatul PNL Florin Roman, care a deţinut funcţia de preşedinte interimar la Camera Deputaţilor, până marţi, a scris pe Facebook cum a ajuns social-democratul Sorin Grindeanu să preia funcţia, el dând vina pe cei de la USR care nu au fost de acord cu propunerea sa de a-i prelungi mandatul cu încă două săptămâni.

Social-democratul Sorin Grindeanu a fost votat, marţi, în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, preşedinte interimar al forului legisltiv, cu voturile AUR şi UDMR. Liberalii s-au abţinut la vot. Au fost două propuneri, Sorin Grindeanu, de la PSD şi Cristina Prună, de la USR.

blank