Stelian Ion
Featured, Politic

Stelian Ion: Indiferent de decizie, Curtea trebuia să se pronunţe cu celeritate pentru a nu bloca o moţiune de cenzură ca demers democratic. Este nevoie de o reformă reală a CCR

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion a afirmat că Parlamentul a fost ţinut în loc zile în şir de către Curtea Constituţională pentru a nu strica aranjamentul politic de la Congresul PNL. El a mai spus că indiferent de decizia CCR, institituţia trebuia să se pronunţe cu celeritate ca să nu blocheze o moţiune de cenzură, un demers democratic în Legislativ şi a adăugat că trebuie să existe o reformă reală a CCR.

„Parlamentul a fost ţinut în loc zile în şir de CCR, iar aranjamentul politic de la congresul PNL nu a fost stricat. Abia azi, la peste 20 de zile irosite, CCR spune că moţiunea de cenzură trebuie dezbătută, chiar dacă a constatat şi un conflict juridic Parlament-Guvern privind modalitatea în care a fost comunicată. Florin Cîţu este un pericol real pentru democraţie şi pentru că a atras instituţii ale statului în planul lui de a acapara PNL şi a rămâne premier. E timpul să plece din fruntea Guvernului. Pe de altă parte, indiferent de decizie, CCR trebuia să se pronunţe cu celeritate pentru a nu bloca o moţiune de cenzură ca demers democratic. De aceea este nevoie de o reformă reală a CCR, în care influenţa politică să fie minimă, iar judecătorii CCR să ţină cont de speţe, nu de persoane”, a scris Stelian Ion, marţi pe Facebook.

Curtea Constituţonală a admis marţi sesizarea Executivului şi a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern – Parlament pe tema moţiunii de cenzură, agumentul fiind că Parlamentul nu a respectat art 113 alin 2 din Constituţie, respectiv obligatia de a comunica Guvernului depunerea moţiunii, au declarat pentru News.ro surse din CCR, care au precizat, însă, că moţiunea USR PLUS-AUR îşi va continua traseul în Parlament.


loading...