Featured, Showbiz

Stela Popescu va mai rămâne o zi la Teatrul Constantin Tănase. Sicriul cu trupul actriței va fi dus duminică la Cernica

Cei care au iubit-o și admirat-o pe marea actriță îi pot aduce un ultim omagiu în continuare la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, acolo unde sicriul cu trupul Stelei Popescu va mai rămâne încă o zi. Decizia a fost luată de preoții de la Cernica împreună cu familia artistei, care au decis ca trupul artistei să fie adus la Cernica chiar în ziua înmormântării, deoarece la Cernica nu există capelă, ci doar biserica ce deservește cimitirul.

UPDATE ora 11:50. Mari artiști și vedete au venit și duminică la Teatrul de Revistă Constantin Tănase. Printre aceștia, Alexandru Arșinel, Florin Zamfirescu, Stela Enache, Ion Caramitru, Octavian Ursulescu, Liza Panait, Andreea Berecleanu.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Stelei Popescu va fi dus duminică la Cernica.

„Ne-am înțeles cu familia ca sicriul să fie depus în biserica noastră duminică, la ora 11:00. Acolo va rămâne pe toată durata slujbei, după care va fi oficiată ceremonia propriu zisă de înhumare. Stela Popescu va fi îngropată în cavoul familiei, alături de soțul ei, Puiu Maximilian. Noi am sugerat familiei dacă ar vrea să o înmormânteze în locul cumpărat, însă familia optează pentru cavoul deja existent”, ne-au spus reprezentanți ai așezământului de cult de la Cernica.

Stela Popescu va fi înmormântată cu onoruri militare. Sicriul îi va fi acoperit cu steagul tricolor, iar catafalcul va fi încadrat de patru soldați

Momentul despărțirii definitive de această lume, acela când trupul Stelei Popescu va fi coborât în groapă, va fi marcat cu mai multe salve trase în aer de militarii din garda de onoare. În ziua înhumării, duminică 26 noiembrie, sicriul acoperit cu tricolor  va fi depus la biserica Mănăstirii Cernica unde va fi vegheat, pe toată durata slujbei, de patru militari care vor încadra catafalcul.

Distincția pe care Stela Popescu a primit-o în luna martie a anului trecut chiar de la președintele României, Klaus Iohannis – ”Ordinul României în Rang de Cavaler” -, o plasează pe actriță în galeria numelor care pot beneficia de onoruri militare la ceremonia funerară. Astfel, în ziua în care va avea loc înmormântarea, sicriul cu trupul Stelei Popescu, pe care va fi pus steagul tricolor,  va fi așezat pe un catafalc ce va fi încadrat, pe toată durata slujbei, de patru militari. De altfel, și ceremonia religioasă va fi oficiată de un sobor de preoți din care nu vor lipsi fețe bisericești de rang înalt, de la Arhiepiscopie. Coborârea sicriului în groapă va fi  marcată de mai mute salve trase în aer de soldații din garda de onoare.

”M-au sunat de la Președinție pentru că Stela a fost decorată de președinte și poate beneficia de astfel de onoruri. Au fost făcute toate preparativele în acest sens, pentru ea să beneficieze de acest omagiu. Da, va avea parte de onoruri militare!”, ne-a spus în exclusivitate Alexandru Arșinel, partener de scenă al Stelei Popescu.

Stela Popescu a murit joi, 23 noiembrie. Potrivit medicilor legiști, moartea Stelei Popescu a fost neviolentă și s-a produs în urma unui ”accident vascular cerebral sever incompatibil cu viața” care s-a produs ”la data de 22-23 noiembrie 2017”.

Vineri, Stela Popescu a ajuns pentru ultima oară la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, unde peste 100 de persoane au venit să îşi ia rămas bun de la marea actriţă.

Stela Popescu va fi înmormântată duminică, 26 noiembrie, la Cimitirul Cernica, în cavoul familiei, alături de soțul ei, Puiu Maximilian.

blankblankblankblankblank

blank