Showbiz, Stiri

Ştefan Bănică: ”Poţi să ai spiritul tânăr şi la 90 de ani”

La Concertul de Crăciun iar plăcea să cânte alături de Chuck Berry sau de Rod Stewart

banica-main

Ştefan Bănică este gata de startul celui de-al 14-lea sezon al show-ului “Dansez pentru tine”, de mâine seară, despre care spune că este primul în care concurenţii sunt dansatori profesionişti.

Cântăreţul îşi menţine şi el energia şi nu face un secret din faptul că profesia îl ajută. “Profesia mea înseamnă schimb de energie şi emoţie, dai şi primeşti. Şi atunci, când faci lucrul ăsta din tot sufletul, te simţi tânăr. Poţi să ai spiritul tânăr şi la 90 de ani. Cel mai elocvent exemplu este al maestrului Radu Beligan. După 75 de ani de carieră, să fii aşa cum este dânsul e extraordinar. Nu pot decât să mă înclin şi să învăţ”.

Se ţine aproape de admiratorii săi, urmărindu-şi pagina de Facebook. “Citesc toate mesajele pe care le primesc, sunt oameni cu care împărtăşesc gândurile, stările mele şi multe din activităţile profesionale. Ăsta e un lucru bun pentru cei interesaţi, deoarece pot afla toate informaţiile direct de la sursă. Îmi vine în minte un mesaj inteligent, cu logică, cu frazare, cu emoţie, format doar din titlurile cântecelor mele. Mesaj pe care l-am şi premiat, invitând-o pe cea care l-a scris la concertul acustic ”Ce e dragostea?”, de anul acesta din luna martie”.

Stefan Banica

Are simpatii în rândul actriţelor… de la Hollywood. “Prima care îmi vine în minte, una dintre cele mai mari actriţe de pe globul ăsta, după părerea mea, este Meryl Streep”.

Un film autobiografic?! Face glume pe această întrebare: “Până când se va face filmul, am timp să mă gândesc dacă să joace Ghiţă Mureşan sau Danny DeVito!”

O zi liberă de tot şi de toate, Ştefan Bănică ar dedica-o în întregime copiilor săi, spune cântăreţul. “Zilele libere sunt pentru mine un cadou, aşa că, atunci când se întâmplă să am o astfel de zi, fac tot posibilul să fiu împreună cu copiii mei, să ne plimbăm, să ne jucam, să ne dăm cu Segway-ul sau cu bicicletele. Să facem ceea ce ne place”.

Dacă ar putea să invite pe cineva special la unul din Concertele de Crăciun ar fi Chuck Berry, de care spune că a fost la un pas să cânte alături de el, fiind şi unul din idolii copilăriei sale, sau Rod Stewart.