Ștefan Bănică
Showbiz

Stefan Bănică Jr. artistul decorat de președinte. Ce recorduri a stabilit cântărețul

Fiul regretatului actor Ștefan Bănică, a scris la rândul lui istorie. Așa se face că Juniorul a reușit performanța să fie decorat de președintele Ion Iliescu, dar a doborât și mai multe recorduri muzicale.

Ștefan Bănică Jr. este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România și unul dintre cei mai apreciați. Are o carieră de mai bine de 30 de ani în domeniul showbizului.

De altfel el a debutat încă de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu în celebrul film Liceeni. Pelicula a fost o rampă de lansare pentru el, dar și pentru Oana Sârbu, dar și alți actori care au apărut în ea.

Cu toate acestea cel care a profitat cel mai tare de pe urma filmului, dar și a faptului că este fiul tatălui său a fost Ștefan Bănică. Acesta s-a lansat în cariera muzicală și de la an la an a fost și mai apreciat.

Ștefan Bănică Jr. a vândut peste 500.000 de discuri

Așa că acum se poate lăuda recordul de a realiza de mai bine de 15 ani Concertul de Crăciun de la Sala Palatului care a devenit cu adevărat o tradiție. De asemenea artistul se poate lăuda cu 15 albume de autor pe care le-a scos și peste 500.000 de copii vândute. Are la activ zeci de videoclipuri la piesele sale, dar și peste 30 de roluri în diferite filme în care a apărut.

Este unul dintre puținii artiști decorați de un președinte, mai exact de către Ion Iliescu. Acesta l-a decorat în 2004 cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D. Totul în semn de apreciere a întregii activități din domeniul artei.

Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică

Ștefan Bănică

3 copii din 3 relații

Dacă în domeniul carierei a excelat, viața personală a fost una mai tumultoasă. S-a căsătorit cu Mihaela Rădulescu, dar au divorțat după patru ani. A avut apoi o relație cu Camelia Constantinescu care i-a dăruit și un fiu, pe Radu Bănică.

De altfel cei doi nu au fost căsătoriți. Așa că în 2006, artistul se căsătorește cu Andreea Marin, cei doi au împreună o fetiță, Violeta. Doar că nici această căsătorie nu a fost una de durată. Ba mai mult la finalul ei au existat acuzații grave din partea Andreei Marin. Aceasta a dat de înțeles că a fost agresată de artist.

În cele din urmă, Ștefan Bănică s-a recăsătorit, iar din 2013 formează un cuplu cu Lavinia Pârva alături de care are un alt copil.

blank