Sport, Stiri

Steaua se pregătește să ierneze în fruntea Ligii I

Steaua s-a rupt de plutonul urmăritoarelor și pare că se îndreaptă spre câștigarea celui de-al treilea titlu consecutiv din campionatul intern.

clipboard01_383-465x390

Steaua a mai bifat trei puncte câștigate, în cadrul etapei a 15-a a Ligii I, și se menține confortabil pe prima poziție a ierarhiei. Sâmbătă seara, în Ghencea, pe un stadion ale cărui porți au fost închise de comisiile federale, elevii lui Costel Gâlcă au învins pe FC Brașov, scor 2-0, fără să se întrebuințeze prea tare.

„Militarii” au călcat accelerația abia în partea secundă, atunci când golurile lui Adi Popa (46) și Alexandru Chipciu (78) au decis jocul. Cu opt puncte avans față de CFR Cluj (ocupanta locului secund, un joc mai puțin), Steaua este practic campioana de toamnă a Ligii I și se află în pole position pentru câștigarea celui deal treilea titlu consecutiv din campionat.

Principala urmăritoare așteaptă falimentul

Dacă în vară a fost doar o impresie, în toamnă a devenit o certitudine că schimbarea survenită la nivelul băncii tehnice, la finalul stagiunii trecute, nu i-a afectat pe steliști. Costel Gâlcă a făcut uitată plecarea lui Laurențiu Reghecampf, iar monopolul pus pe titlu în ultimii doi ani pare să nu poată fi spart de adversari.

CFR Cluj se va dezintegra în iarnă, în totalitate, deși, paradoxal, echipa se află pe locul secund. Astra Giurgiu a regresat în ultimele două luni și se află la 11 puncte de lider, iar Dinamo, echipă aflată în insolvență, nu poate progresa peste nivelul locurilor 5-7.

Suprasolicitarea, marea problemă

Pentru Steaua, singurul pericol îl reprezintă Petrolul Ploiești, formație ce dă impresia că s-a repliat corespunzător după despărțirea de Răzvan Lucescu. Mai mult, „roș-albaștrii” luptă în acest moment și pe frontul european. Steaua joacă, joi, în deplasare, cu danezii de la Aalborg, iar miza este calificarea în primăvară.

„Jucătorii au acuzat oboseală. S-a văzut că jucătorii nu mai au prospeţime. Sperăm să îi recuperăm până la meciul din Europa League”, a spus Gâlcă, la finalul meciului cu FC Brașov.

blank