Sport, Stiri

Steaua l-a recuperat pe Kapetanos în cel mai prost moment al carierei lui!

Transferul lui Kapetanos a fost criticat și de fani, dar MM Stoica a ținut să-i potolească: “Mai vorbim după prima «dublă» a lui Pantelis!”

Grecul nu a marcat încă în 2013. N-a mai înregistrat un an ”alb” din 2005, când avea 22 de ani şi îmbrăca tricoul lui Iraklis.

pantelis-kapetanosKapetanos la Steaua e un transfer mai mult în interesul lui Pantelis decât al roş-albaştrilor. Grecul revine în Ghencea după aproape trei ani într-o formă mai slabă decât aceea în care se afla când Becali a refuzat să-i mai plătească 25.000 de euro pe lună şi a ales să-l cedeze gratis la CFR Cluj.

Cu 27 de goluri în 65 de partide de campionat pentru Steaua, Kapetanos a confirmat la Cluj că e atacant bun, 18 reuşite în 50 de partide şi o contribuţie esenţială pentru un titlu cucerit de către ardeleni, însă întoarcerea lui în Ghencea coincide cu cel mai prost moment al carierei.

Şi-a păstrat reputaţia de golgeter, de oportunist feroce capabil să înscrie din orice situaţie ivită, doar că statistica recentă îi demontează brandul: nu a marcat în 2013!

Are 10 meciuri în acest an, în care a mai lipsit din cauza problemelor medicale, şi nu a înscris nici măcar o dată. Asta deşi a bifat minute în trei competiţii: campionat, Europa League şi Cupa României. Cel mai recent gol al lui Kapetanos datează din decembrie 2012, dintr-o partidă din Liga 1 cu Ceahlăul, scor 3-2 pentru ardeleni.

Elenul nu s-a mai găsit într-o asemenea situaţie din 2005, an în care n-a bifat nici o reuşită deşi a strâns 23 de apariţii la Iraklis Salonic, însă atunci avea numai 22 de ani şi, în ciuda lipsei de eficienţă, părea un atacant cu potenţial, fapt pentru care la finalul acelui an prost a fost achiziţionat de către AEK Atena.

O dovadă în plus că Pantelis suferă o constituie o comparaţie cu randamentul pe care l-a produs concurentul său din atacul Stelei, Piovaccari. Italianul a punctat de 11 ori în 2013, de 7 ori pentru Grosseto, formaţia din Serie B la care Sampdoria l-a avut cedat înainte să-l trimită la Bucureşti, şi de 4 ori în roşu şi albastru, două dintre reuşite, cele din dubla manşă cu Legia, decisive pentru calificarea în grupele Ligii.

3 goluri a marcat Nikolici în 2013, toate în campionat şi unul singur din penalty. Muntenegreanul a devenit a treia opţiune din atac, după Piovaccari şi Kapetanos.