Sport, Stiri

Steaua ia un jucător de la “U” Cluj!

UPDATE 20.40 U Cluj şi Steaua au ajuns la un acord pentru Lemnaru, care va ajunge în Ardeal. Cele două cluburi au ajuns la un acord verbal, urmînd ca actele să fie parafate în această seară. “U” Cluj va ceda şi 25 la sută din drepturile federative ale jucătorului Andreas Calcan, iar Steaua va avea prima opţiune de cumpărare. Steaua ar urma să-l transfere pe Calcan, dacă acesta se va impune în Ardeal.

becali_walter_bani1-660x403

UPDATE 19:20 / Surse din cadrul campioanei au dezvăluit pentru FANATIK.RO că Steaua a ajuns la un acord, luni seară, după o serie lungă de negocieri, cu U Cluj pentru împrumutul lui Vali Lemnaru pînă la finele sezonului, după ce roş-albaştrii îl cumpăraseră de la formaţia din Ardeal pentru 500.000 de euro!

UPDATE 08.09 12:40 / Steaua l-a cedat pe Grădinaru la Oţelul Galaţi, iar astăzi urmează să se despartă de un alt jucător. În ciuda opoziției afișate de către Florian Walter, acționarul lui U Cluj, Valentin Lemnaru va avea astăzi ultimele tratative cu oficialii Stelei pentru împrumutul în Ardeal. Contactat de FANATIK.RO, directorul sportiv al lui U Cluj, Eugen Pîrvulescu, a confirmat continuarea tratativelor. “Astăzi vom avea ultimele negocieri, noi ni-l dorim pe Lemnaru înapoi. Este un jucător care face diferența. Vom vedea ce se întîmplă”, s-a rezumat să declare oficialul ardelenilor. Revenirea la U Cluj este pe placul jucătorului, care a cerut să fie lăsat să joace în Ardeal. “Lemnaru a fost nemulțumit pentru că nu a fost trecut pe lista UEFA! I-a cerut lui Argăseală transferul la U Cluj, iar președintele Stelei a spus că este de acord și că nu or fi probleme”, au dezvăluit apropiații atacantului de 30 de ani.

Constantin Gâlcă a fost extrem de îngrijorat de forţa ofensivă arătată de Steaua la începutul sezonului, motiv pentru care a cerut întăriri. Convins că echipa pe care o patronează are nevoie de cel puţin încă un vîrf pentru a face faţă pe mai multe fronturi, Gigi Becali a decis să facă un efort financiar şi să-l transfere în Ghencea pe Valentin Lemnaru. În schimbul atacantului Universităţii Cluj, care în sezonul trecut a marcat 13 goluri, patronul roş-albaştrilor a plătit 500.000 de euro. Însă, din păcate pentru Steaua, aducerea vîrfului s-a dovedit a fi un adevărat fiasco.
S-a accidentat la debut!

Deşi a efectuat doar cîteva antrenamente cu Chipciu şi compania, Lemnaru a fost aruncat în luptă de Gâlcă în partida tur cu Aktobe, în minutul 71. În afara faptului că nu a impresionat, atacantul a suferit o ruptură musculară, care îl ţine scos din circuit de cinci săptămîni. Iar şansele să revină curînd pe gazon sînt mici, inactivitatea sa urmînd să se întindă şi pe parcursul lunii septembrie. Motiv pentru care clubul din Ghencea ia în calcul împrumutul atacantului sau chiar cedarea acestuia la Universitatea Cluj, în speranţa că nu va mai fi nevoit să achite cei 500.000 de euro.
“Nu-l vreau, e al Stelei!”

Şansele, însă, ca Lemnaru să revină la Universitatea sînt egale cu zero. FANATIK.RO a stat de vorbă cu Florian Walter, patronul “şepcilor roşii”, care exclude un come-back al vîrfului în Ardeal. “Nu mă interesează nici o revenire a lui Lemnaru la Cluj! Este jucătorul Stelei! Atît şi nimic mai mult!”, a spus Walter, vizibil iritat de posibilitatea pierderii banilor cuveniţi în urma tranzacţiei cu Steaua. De altfel, patronul Universităţii i-a transmis lui Gigi Becali că vrea cu orice preţ cei 500.000 de euro şi că nu va renunţa sub nici o formă la aceşti bani.
Nu mai intră în vizorul lui Gâlcă

Repatrierea lui Rusescu, precum şi evoluţiile bune în atac reuşite de Keşeru şi Chipciu, îl vor afecta direct pe Lemnaru. Atacantul va avea nevoie de mai multe săptămîni pentru a se pune la punct cu pregătirea fizică, astfel că sînt şanse mici ca Gâlcă să se mai bazeze pe serviciile sale. Asta în condiţiile în care îl mai are şi pe Iancu la dispoziţie, fotbalist care s-a descurcat de minune la ultima acţiune a reprezentativei U-21, unde este căpitan.