Senatul României este obligat să supună la vot și să ia o decizie cu privire la solicitarea DNA de cercetare a lui Călin Popescu Tăriceanu. Însă, în condițiile în care majoritatea o are PSD, Tăriceanu cam este la mâna lui Liviu Dragnea. Că are temeri, nu este nicio îndoială, dovadă că și-a amânat și vizita în străninătate.

Comisia juridică a Senatului îi va pune la dispoziție lui Călin Popescu Tăriceanu cele 73 de volume, cât are dosarul, adică vreo 20000 de pagini, să le studieze și să le spună ce crede el despre aceste acuzații, pe care, până acum, le cataloga drept maculatură. Apoi va fi la mila PSD și nu îi rămâne decât să se roage, în speranța că senatorii vor vota în favoarea lui și nu vor aproba începerea cercetării.

În balamucul general, prea puțin se mai vorbi despre cele 17 dosare penale pe care s-a dovedit că le-a avut Klaus Iohannis și dintre care în două a fost chiar urmărit penal. Totuși, invitarea doamnei Carmen Iohannis în calitate de martor într-o anchetă penală care îl vizează și pe soț, nu va trece neobservată și va ține câteva ore, poate o zi întreagă, capul paginilor editoriale.

Finala unei confruntări care durează de ani de zile între frontul PSD și frontul anti-PSD se joacă chiar acum. Sub ochii noștri. Iar lovitura de deschidere – se putea altfel? – a dat-o din nou DNA. Semn că încă statul paralel se ține pe picioare.