Statul Islamic (SI) a ameninţat Rusia în timpul unei predici rostite joi la moscheea din oraşul al-Raqa, principalul bastion din Siria al acestei mişcări jihadiste, a anunţat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG ce reprezintă opoziţia moderată siriană.

Un imam a vorbit în faţa fidelilor săi despre intervenţia rusă împotriva ‘fraţilor din Statul Islamic’. Această intervenţie, a spus imamul, ‘este o cerere a soldaţilor califatului care doresc să vadă soldaţii ruşi în ţara Sham (Siria) pentru a-i decapita’.descoperire-socanta-la-londra-o-femeie-a-fost-gasita-decapitata-274253

În opinia imamului jihadist, intervenţia Rusiei în Siria va eşua la fel ca şi cea din Afganistan, ‘iar soldaţii Statului Islamic vor distruge tronurile cruciaţilor’. Predica a fost rostită cu prilejul sărbătorii musulmane a Sacrificiului (Eid-al Adha), care marchează sfârşitul pelerinajului anual de la Mecca.

Rusia a desfăşurat recent trupe terestre în Siria pentru asigurarea securităţii bazei navale ruse de la Tartus şi a aerodromului militar de la Latakia, unde a trimis de asemenea avioane de luptă, fapt ce a stârnit speculaţii cu privire la posibilitatea unei intervenţii militare ruse alături de trupele preşedintelui Bashar al-Assad. În acelaşi, timp Rusia şi-a intensificat livrările de armament către Siria.