Statistică: Județele Teleroman și Buzău sunt cele mai sărace din România, potrivit unui clasament întocmit de HotNews.ro, în baza a trei indicatori – salariu, șomaj și numărul de pensionari la un salariat.

Statistică Bucureștiul are cel mai bun indicator – 123. Ilfov, Timiș, Cluj și Sibiu sunt județele care stau cel mai bine prin prisma indicatorilor enunțați, în timp ce Vrancea, Vaslui, Suceava, Buzău și Teleorman sunt județele cele mai vulnerabile.

Cel mai bine se câștigă în Capitală, unde salariul mediu net este de 4.258 de lei. Bucureștiul este urmat de județul Cluj, unde angajații primesc în mână peste 3.700 de lei și de Timiș (3.500 de lei).

Pe de altă parte, cele mai mici salarii sunt în județele Suceava, Vrancea și Buzău – sub 2.600 de lei. Nici Teleorman și Neamț nu se află departe. Aici angajații primesc lunar, în medie, cu aproximativ 100 de lei în plus.

Dacă ne raportăm la șomaj, de departe cel mai bine stă județul Ilfov, cu o rată de 0,3, urmat de Timiș (0,9) și de București (1,3).

În județul Dolj (7,1) se înregistrează cea mai mare rată a șomajului, urmat de Buzău (6,7) și de Mehedinți (6,1).

Potrivit aceleiași statistici, județul Ilfov are și cel mai mic număr de pensionari raportat la cel al salariaților. Unui angajat îi revin 0,45 pensionari, similar cu situația din București.