Statele Unite
International

Statele Unite investesc peste 300 de milioane de dolari pentru livrarea de vaccinuri în țările defavorizate

Administrația din Statele Unite investește încă 315 milioane de dolari pentru a ajuta la furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19 în țările cu venituri mici și medii, deoarece varianta Omicron a virusului Sars-Cov-2 necesită o rată de vaccinare mult mai mare pentru a-i putea face față, conform publicației The Hill.

Fonduri noi pentru sporirea vaccinării în zonele defavorizate

Samantha Power, administratorul Agenției din Statele Unite pentru Dezvoltare Internațională, a făcut anunțul luni în timpul unei întâlniri globale COVID-19, spunând că lumea se află într-un „punct de inflexiune” în lupta împotriva virusului.

Noile fonduri fac parte dintr-un accent sporit pe obținerea efectivă a vaccinurilor în întreaga lume, nu doar pe livrarea vaccinurilor, a transmis Power.

Unele țări au identificat o serie de probleme în administrarea dozelor, de la vaccinuri care sosesc prea aproape de data expirării, până la lipsa depozitării frigorifice necesare.

Noile fonduri de 315 milioane de dolari vor ajuta la depozitarea frigorifică și alte servicii logistice, precum și la lansarea site-urilor mobile de vaccinare și la desfășurarea lucrătorilor din domeniul sănătății, a spus USAID.

Costuri ce depășesc 400 de milioane de dolari

Statele Unite investesc, de asemenea, 10 milioane de dolari în producția de vaccinuri în alte țări și 75 de milioane de dolari pentru a consolida disponibilitatea oxigenului în zonele care se confruntă cu o creștere a ratei de infectare, ceea ce duce la costuri de 400 de milioane de dolari. Noile fonduri provin din Planul American de Salvare adoptat de către Congres la începutul acestui an.

Avocații fac eforturi de luni de zile pentru ca administrația Biden să facă mult mai mult pentru a vaccina lumea. Experții spun că varianta omicron evidențiază faptul că pot apărea noi variante și pot amenința fiecare țară.

„Sunt binevenite câteva sute de milioane de dolari pentru a sprijini livrarea globală a vaccinurilor, dar sunt necesare acțiuni semnificativ mai îndrăznețe și urgente pentru a ține sub control pandemia”, a adăugat Steve Knievel, avocat al grupului progresist Public Citizen.