Putin
International

Stare de urgentă în Rusia, Putin restricționează circulația în opt regiuni invecinate cu Ucraina: Krasnodar, Belgorod, Briansk, Voronej, Kursk, Rostov, Crimeea și Sevastopol

In discursul sau in fata Consiliului de Securitate al Rusiei, miercuri, presedintele Vladimir Putin a anuntat ca a emis un decret care restrictioneaza circulatia in si din opt regiuni invecinate cu Ucraina. Un astfel de deceret reprezinta o forma mascata de instaurare a starii de urgenta.

Masurile se aplica in regiunile sudice Krasnodar, Belgorod, Briansk, Voronej, Kursk si Rostov, care se afla in apropierea Ucrainei, precum si in teritoriile Crimeea si Sevastopol, pe care Rusia le-a confiscat de la Ucraina in 2014.

De asemenea, el a ordonat infiintarea unui nou consiliu de coordonare in subordinea premierului Mihail Misusin, pentru a spori interactiunea dintre diferitele agentii guvernamentale in abordarea luptelor din Ucraina.

Vladimir Putin a mai anuntat ca a semnat un decret prin care impune legea martiala in cele patru regiuni ucrainene anexate de Rusia, relateaza agentia de presa de stat rusa TASS.

Anuntul a fost facut in cadrul Consiliului de securitate nationala. Regiunile anexate sunt Herson, Zaporojie, Donetk si Luhansk. Legea martiala intra in vigoare atunci cand autoritatea militara este pusa temporar in locul regimului civil.

Putin a anuntat, de asemenea, ca liderilor instalati de Rusia in regiunile ocupate li se vor acorda puteri suplimentare in materie de securitate.

Adjunctul sefului administratiei de ocupatie din regiunea Herson, Kirill Stremousov, le-a cerut locuitorilor din zona, marti noapte, sa „evacueze orasul cat mai repede posibil”, anuntand ca Ucraina „va incepe o ofensiva asupra orasului Herson foarte curand”.

Iata mesajul panicat al lui Stremousov. Stremousov este tot cel care a anuntat zilele trecute ca Rusia va anexa intreaga lume, inclusiv Romania.

Noul comandant al armatei ruse din Ucraina, Serghei Surovikin, a declarat, marti, ca civilii din orasul Herson sunt „relocati”, descriind situatia militara din Ucraina ca fiind „tensionata”, potrivit The Guardian.

„Inamicul incearca continuu sa atace pozitiile trupelor ruse”, a spus Surovikin in primul interviu televizat de la numirea sa saptamana trecuta, adaugand ca situatia este deosebit de dificila in jurul orasului ocupat din sudul Ucrainei.

„Actiunile viitoare privind Herson vor depinde de evolutia situatiei militare si tactice, ceea ce nu este usor, iar deciziile dificile nu pot fi excluse”, a spus el.

La scurt timp dupa declaratiile lui Surovikin, guvernatorul instalat de Rusia in Herson, Vladimir Saldo, a spus ca unii civili au fost „evacuati” in perspectiva unei „ofensive la scara larga”.

blank
blank