Actualitate, Stiri

Stare de alerta in Galati: a inceput evacuarea populatiei

Motivul evacuarii galatenilor este un obuz de aviatie de aproximativ o suta de kilograme din cel de-al Doilea Razboi Mondial, care a fost descoperit astazi pe un santier de pe bulevardul George Cosbuc din Galati, unde se construieste un mall.

In oras s-a instalat starea de urgenta, toate persoanele care locuiesc pe o distanta de un kilometru fiind evacuate.

galati_e-crop-644x416La fata locului au ajuns imediat pirotehnistii care au izolat zona, dar si reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati, spunand ca exista posibilitatea ca bomba sa fie detonata la fata locului. Aceasta varianta este preferata in locul celei ce presupune transportul obuzului si detonarea intr-o alta locatie deoarece ar presupune riscuri prea mari.

“Urmeaza ca autoritatile locale, in colaborare cu echipa de pirotehnisti ISU de la Ciolpani, care se afla in drum spre Galati, sa decida ce se va intampla in acest caz. Exista posibilitatea ca bomba sa fie detonata pe loc din cauza riscurilor presupuse de mutarea bombei, ceea ce va impune evacuarea localnicilor din zona. In acest caz se poate impune sistarea oricaror activitati si evacuarea pe o raza de un kilometru ai se va crea un dispozitiv de evacuare in aceasta situatie”, a declarat Eugen Chirita, purtatorul de cuvant al ISU Galati.

In apropierea santierului se afla patinoarul din Galati, mai multe unitati comerciale, dar si locuinte.

Purtatorul de cuvant al Primariei Galati, Marius Costache, a declarat ca obuzul se afla la o adancime de doi metri si jumatate – trei metri, prins in nisip, unde a fost ingropat alaturi de alte bombe, el precizand in zona respectiva a functionat, in timpul razboiului, un aerodrom militar. (D.A)