Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că Arena Naţională va fi închisă pentru toate evenimentele sportive din cauza stării precare a gazonului. Firea mai spune că ar putea dura aproximativ trei luni până când societatea care se ocupă de mentenanţă va aduce gazonul la nivelul la care se poate relua activitatea pe stadion.

 Gabriela Firea.„cu Stadionu National se întâmplă că noi aveam un contract care funcţiona foarte bine, un contract legal, bine fundamentat juridic prin care unul dintre cluburile care închiria cel mai des Arena Naţională în vederea organizării de competiţii sportive achita contravaloarea mentenanţei gazonului. O gazetă de sport, care şi-a terminat subiectele sportive, ne-a făcut plângere la DNA. DNA a început o anchetă in rem, s-a suspendat acel contract, deci am rămas fără contractul de mentenanţă pe Arena Naţională. (…) Era la acea vreme într-o stare foarte bună, dar asta este situaţia, dăm explicaţii, nu e problemă, am rămas fără contract, fără companie. A durat ceva pentru că sunt fonduri publice, trebuie o altă firmă, un alt contract , procedură de licitaţie care durează”, a declarat, luni seară, Gabriela Firea.

Citeste si...
Gabriela Firea, a întrebat joi, în ședința CGMB: Nu este suspect că doar în București explodează bombe în ultima perioadă?

Edilul spune că, potrivit estimărilor, remedierea problemei gazonului de pe Arena Naţională ar putea dura 2-3 luni.

„Având în vedere starea precară a gazonului de pe Arena Naţională, pe care a văzut-o toată lumea, nu e niciun secret, numai că lumea nu ştie în ce situaţie ne aflăm, că DNA se ocupă de gazonul de la Arena Naţională, am luat hotărârea de a închide Arena Naţională pentru toate competiţiile sportive şi de altă natură pe toată perioada remedierii gazonului. Societatea care se ocupă în acest moment consideră că în 2-3 luni de zile gazonul va fi adus la o stare în care putem să afirmăm că se vor putea desfăşura competiţii sportive sau de altă natură fără dificultăţi”, a completat Firea.