Actualitate, Stiri

Spusele regelui Mihai: Poporul roman a avut de facut o “importanta alegere democratica” anul acesta!

   regele-Mihai

Adresandu-se romanilor prin mesaje emotionante de Craciun, Regele Mihai si-a aratat miercuri speranta ca “de aici încolo” să fie “de neclintit domnia legii și respectul față de rostul instituțiilor statului”, potrivit Agerpres.

   Regele mai adauga umatoarele : “Națiunea noastră a avut de făcut la sfârșitul anului o importantă alegere democratică. Neașteptat de mulți oameni și-au exercitat dreptul de vot, ceea ce dă speranță și bucurie. Țara însă trebuie să rămână unită, fiindcă interesele fundamentale ale României sunt deasupra conjuncturii, deasupra puterii vremelnice și a preferințelor politice. Sper ca, de aici încolo, domnia legii și respectul față de rostul instituțiilor Statului să fie de neclintit”.

   Regele Mihai mai spune si ca se simte o diferenta enorma intre Romania anului 2014, Romania anului 1940 si Romania din 1989. Se pare ca anul 2014 va fi unul foarte important in istoria Romaniei. Acesta este al saptezeci si cincilea an cand Regele ni se adreseaza noua, romanilor, de Craciun.
   Din mesajul Regelui Mihai reies si urmatoarele: “Anul acesta, Europa a sărbătorit 25 de ani de la căderea dictaturii comuniste. Iar Bucureștiul a fost, pentru două zile, capitala morală a continentului, prin prezența atâtor lideri democratici care au scris istoria ultimului sfert de secol. Să ne plecăm adânc în memoria românilor, atât de mulți la număr, victime ale negrei perioade din 1945 până în 1989”.
   Regele aduce in vorba si Familia Regala, depre care spune ca inca continua munca sociala pe care Regina Elisabeta a Romaniei a inceput-o acum un secol si jumatate.
   “Proiectele educaționale, culturale, de voluntariat și de răspundere socială sunt continuate cu devotament. Fundația Principesa Margareta a României împlinește 25 de ani. Tot atâția ani împlinește și Principesa Moștenitoare de când a pășit pe pământul țării ei”, mai este precizat în mesajul acestuia.

    Regelui Mihai ii surade si initiativa individuala de care au dat dovada romanii, punctand straduinta “chiar în condiții descurajante’ a sectorului privat de a spori prosperitatea societatii  si “dând dovadă de creativitate, însuflețire și patriotism”.

    De asemena, regele le este recunoscator militarilor români care, avand la mana “resurse financiare atât de modeste”, realizeaza mult mai mult decat ar trebui. El spune ca acestia deja sunt priviti cu admiratie in lumea transatlantica.
   Regele Mihai isi duce la final mesajul adresat Romaniei prin a ii mentiona si a se adresa si bătrânilor singuri, copiilor care cresc departe de familie si celor “care nu au cum să-și vadă de sănătate așa cum trebuie”.
  
  “În zilele acestea, ne gândim la lecția de iubire, suferință și modestie a Domnului Nostru Iisus Hristos. Nașterea Domnului aduce cu sine un desăvârșit exemplu de bunătate, de altruism, de grijă față de aproapele tău și un neclintit atașament față de familie. Întregii noastre națiuni, trăitoare în țară și în Republica Moldova, precum și tuturor românilor din alte părți ale lumii, iubirea și nădejdea mea! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, incheie regele.