Sportivii au recurs la boicot Campionatul nord-american de fotbal MLS a fost oprit, în semn de protest faţă de violenţele poliţiei din SUA, informează lequipe.fr.

La Miami sportivii au recurs la boicot la întâlnirea dintre Inter, echipa patronată de David Beckham şi Atlanta părea ca va începe, după ce jucătorii au intrat normal pe teren, însă apoi s-a decis ca meciul să nu aibă loc.

Ultimele patru dispute (Colorado – Dallas, Los Angeles FC – Salt Lake City, Portland – San Jose şi Seattle – LA Galaxy) au fost amânate.

Duminică, după o acţiune disproporţionată a poliţiei din Kenosha, Wisconsin, un bărbat de culoare de 29 de ani, neînarmat, care intervenise pentru a opri o ceartă între două femei, a fost împuşcat de şapte ori în spate, şi va rămâne, probabil, paralizat pe viaţă.

Intervenţia poliţiei a fost filmată, gloanţele lovindu-l pe Jacob Blake în spate, în timp ce încerca să se urce în maşina lui, unde, potrivit avocatului acestuia, erau trei dintre cei şase copii ai săi, băieţi cu vârstele de trei, cinci şi opt ani.

Această acţiune a forţelor de ordine, care se adaugă celei în urma căreia un alt afro-american, George Floyd, a fost ucis, la 25 mai, la Minneapolis, de un poliţist alb care şi-a ţinut genunchiul pe gâtul victimei aproape nouă minute, a declanşat un noul val de revolte şi manifestaţii în SUA.

Miercuri, jucătorii echipei Milwaukee Bucks nu s-au prezentat la partida cu numărul 5 din disputa cu Orlando Magic, în semn de protest faţă de rănirea gravă a lui Jacob Blake.

Înaintea meciului care i-ar fi putut califica în semifinalele Conferinţei de Est, baschetbaliştii de la Milwaukee Bucks au rămas la vestiare, în timp ce jucătorii de la Orlando Magic erau pe teren, la încălzire. După un timp, şi aceştia din urmă au revenit la vestiare.

Boicotul jucătorilor de la Milwaukee Bucks urma să fie repetat şi de alte echipe, astfel că NBA a decis să amâne toate partidele de miercuri, Milwaukee – Orlando, Houston – Oklahoma City şi Los Angeles Lakers – Portland.

La scurt timp după protestul din baschet faţă de violenţele poliţiei americane, jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, locul 10 WTA şi cap de serie numărul 4, a refuzat să dispute partida cu belgianca Elise Mertens, locul 22 WTA şi cap de serie numărul 14, din semifinalele Western&Southern Open, din acelaşi motiv.

În urma acestei decizii, turneul, atât cel masculin, cât şi cel feminin, a fost suspendat, iar partidele au fost reprogramate pentru vineri.

fotbal, mls, oprire