Atleta Kristina Țimanovskaia, fugită din Belarus după incidentul de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, și-a vândut una dintre medaliile sale contra sumei de 21.000 de dolari. Ea spune că va dona banii pentru a ajuta sportivi “au suferit” ca ea.

“Medalia s-a vândut pe net si a fost achizitionata de un cumpărător din SUA, cu un istoric foarte solid privind tranzacțiile pe eBay”, a anunțat ONG-ul Belarusian Sport Solidarity Foundation, potrivit The Moscow Times.

BSSF, o organizație care sprijină sportivii hărțuiți de putere, a spus că medalia de argint a Kristinei Țimanovskaia, câștigată la Jocurile Europene de la Minsk, în 2019, a atras “foarte mult interes” din partea colecționarilor și dealerilor de artă.

“Nu mă așteptam să obțin atâția bani pe medalie”, a declarat sportiva, potrivit BSSF, adăugând că este “foarte fericită”.

Atleta a mai spus că are de gând să doneze banii pentru a ajuta alți sportivi care “au suferit” ca ea.

Kristsina Tsimanouskaya, atleta din Belarus care a refuzat să se întoarcă în țară la ordinele regimului Lukașenko, a primit azil în Polonia, alături de soțul ei, după ce a refuzat să se întoarcă în Belarus, în urma incidentului de la Tokyo.

Tânăra de 24 de ani se află constant sub protecția unor gardieni și nu poate părăsi casa decât în anumite circumstanțe. Măsurile de siguranță sunt menite să o protejeze de posibile represalii din partea regimului Lukașenko.