16 paturi de ATI au stat nefolosite peste două luni la Spitalul Witting din București. Unitatea a fost desemnată spital COVID la sfârşitul lui iulie, însă secţia de ATI a stat închisă din cauza lipsei de specialişti.

Spitalul Witting din București ține închisă o Secție ATI pentru că nu are personal

„În momentul în care spitalul devine suport Covid automat el trebuie să fie operaţional, pe toate secţiile, şi, cel mai important, pe ATI. Nu avem medici ATI-şti, nu avem personal sanitar. Medicul pneumolog s-a infectat, şi este încă în izolare, medicul infecţionist detaşat de la Iaşi s-a infectat şi el şi e în izolare”, a declarat chirurgul Alexandru Gândea, potrivit Mediafax.

În aceste două luni, șase pacienţi care au avut nevoie de ATI au fost transferaţi la alte spitale.

Managerul unităţii medicale susține că încă de la sfârşitul lui iulie a cerut DSP-ului medici care să lucreze în ATI.

”Nu putem să dăm numai îngrijire de zi în ATI, ai îngrijire de zi şi linie de gardă, 24 din 24 se face îngrijirea. Este o situaţie de câţiva ani, sistemul abia acum a dat piept cu greutăţile”, a declarat Banu Cristian, managerul Spitalului Witting din Capitală.

Secţia va deveni funcţională în curând

Secretarul de stat Raed Arafat a semnat ordinele de detaşare pentru 7 medici care vor ajunge să lucreze la secția ATI de la Spital Witting din Capitală