Actualitate, Featured

Spitalul Judeţean Suceava a primit, ca donație, 5 ventilatoare

Cinci ventilatoare mecanice au fost donate Spitalului Judeţean Suceava de Episcopia Romano-Catolică Iaşi. Aparatele vor ajunge la terapie intensivă, unde sunt internaţi cei mai fragili pacienţi care luptă cu noul coronavirus.

Donaţiile nu se opresc aici. Alte trei dispozitive vor fi trimise în acelaşi spital, devenit focar de COVID-19. Cele cinci ventilatoare mecanice au fost duse la Spitalul Județean Suceava de o delegație a Episcopiei Romano-Catolice din Iași.

Cinci ventilatoare mecanice au fost donate Spitalului Judeţean Suceava

“Suntem impresionați că foarte multe entități de aici mai mult sau mai puțin organizații guvernamentale ne ajută cu tot ce trebuie pentru bolnavii de aici din zonă. Vă mulțumim foarte mult!”, spune generalul Ionel Oprea, coordonatorul militar al Spitalului Județean Suceava.

Spitalul Judeţean Suceava a primit, ca donație, 5 ventilatoare

Noile aparate, fiecare în valoare de șapte mii de euro, vor fi folosite la terapie intensivă, acolo unde este mare nevoie de ele și pot face diferența între viață și moarte.

“Noi ne bucurăm că putem fi de ajutor bolnavilor de acest nou coronavirus, oferind acest mic ajutor. Spun mic pentru că bolnavii sunt foarte mulți, dar am dori că acest lucru să îi încurajeze și pe alții să ni se alăture pentru a veni în ajutorul celor care suferă loviți direct de acest COVID-19. Noi suntem acum în timpul sfânt al Paștelui, așa că dorim că bucuria Învierii Domnului să vină și în sufletele celor bolnavi care vor beneficia de aceste ajutoare”, spune episcopul de Iași, Iosif Păuleț.

″Încă de la izbucnirea acestei pandemii și de la răspândirea ei în România am fost convinși că trebuie să facem și noi ceva la nivelul Episcopiei romano-catolice de Iași. Fiind conștienți că oamenii care sunt afectați de noul coronavirus au nevoie de aparat respirator, ne-am dat seama că este foarte important pentru ca oamenii să trăiască, să reziste”, a declarat și Adrian Blăjuță, purtător de cuvânt la Episcopia Romano-Catolică de Iași.

Episcopia Romano-Catolică Iași a început și o campanie, numită ”Împreună ajutăm”, pentru susținerea spitalelor și a bolanvilor diagnosticați cu COVID-19. Din donațiile adunate până acum, au fost cumpărate alte cinci ventilatoare. Trei dintre ele vor fi donate tot Spitalului Județean Suceava, iar celelalte două vor ajunge la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.