Nerăbdare și îngrijorare de ambele părți ale Atlanticului, din cauza interviului de două ore oferit de prințul Harry și soția sa Meghan cunoscutei realizatoare TV Oprah Winfrey. Extrase din interviu, apărute deja în presă, au creat iritare la Curtea Angliei, iar ducii de Sussex ar putea afla după difuzare că au mers prea departe. Susținătorii monarhiei sunt furioși pentru că Meghan Markle atacă familia regală, la nici trei ani de când a fost primită în casa de Windsor. Pe de altă parte, și ducii de Sussex au admiratorii lor, convinși că nici Harry nici Meghan nu au greșit cu nimic.

Spirite încinse înaintea interviului pe care prințul Harry și soția sa Meghan l-au acordat lui Oprah

Cu siguranță cel mai longeviv monarh britanic are multe bătăi de cap în ultima vreme. Soțul reginei Elisabeta a II-a, prințul Philip este de aproape o lună în spital și la cei 99 de ani ai săi a trecut printr-o intervenție chirurgicală pe cord, după o puternică infecție care a necesitat internarea lui. În paralel, de câteva săptămâni, Casa Regală se confruntă cu problemele de imagine create de Harry și Meghan.

„Unele interviuri au mers foarte bine, altele îngrozitor de rău. Și desigur, ni le amintim pe cele rele. Cum a fost interviul Dianei pentru „Panorama”, dezastruos. Apoi al prințului Charles cu Jonathan Dimbleby, care după cum știți, a fost un interviu minunat, 99%, apoi el a recunoscut adulterul și a aruncat totul în aer. Problema este că aceia care fac interviurile sunt extrem de profesioniști, excelenți în meseria lor. Știți, Oprah este pur și simplu în vârful domeniului ei în America și urmărește să provoace cele mai tari titluri. Și nu sunt sigură că Harry și Meghan le pot evita”, spune Penny Junior, biograf regal.

Spirite încinse înaintea interviului pe care prințul Harry și soția sa Meghan l-au acordat lui Oprah

Meghan acuză Palatul Regal că răspândește minciuni
Momentan, cel puțin din fragmentele difuzate deja, nu pare deloc că Harry și Meghan ar evita controversele, ba dimpotrivă.

„Nu ştiu cum s-ar putea aştepta ei ca, după tot acest timp, noi să putem să rămânem pur şi simplu tăcuţi, dacă palatul joacă un rol activ în răspândirea minciunilor despre noi. Dacă acest lucru vine cu riscul de a pierde lucruri, vreau să spun că există multe care s-au pierdut deja”, a declarat Meghan, ducesă de Sussex în interviul acordat lui Oprah Winfrey.

„Cred că toți (membrii familiei regale – n.r.) au impresia că pot ieși bine dintr-un interviu, dacă pur și simplu explică din perspectiva lor și de aceea bănuiesc că Harry crede la fel, că nimeni nu știe cu adevărat de ce au plecat în America. Oamenii au crezut una, jurnaliștii au scris alta, ne-au pus în cârcă lucruri pe care nu le-am spus, sentimente pe care nu le aveam… Hai să încerc doar să le explic”, a comentat Penny Junior, biograful regal.

Moartea prințesei Diana, evocată de prințul Harry în cadrul interviului
„Sunt pur și simplu mulțumit și fericit să stau aici și să discutăm, cu soția mea alături. Nici măcar nu-mi pot imagina cum trebuie să fi fost pentru ea (prințesa Diana – n.r.), să treacă singură prin toate acestea, cu atâția ani în urmă, pentru că a fost incredibil de dur pentru noi doi. Dar, cel puțin ne avem unul pe celălalt”, a declarat, în același interviu mult așteptat, prințul Harry, duce de Sussex.

Nepotul reginei Elisabeta, Harry, în vârstă de 36 de ani, și soția sa, Meghan, în vârstă de 39 de ani, au anunțat în ianuarie anul trecut că vor renunţa la rolurile lor oficiale regale pentru a-şi construi o nouă viaţă independentă în California.

„Acum sunt gata să vorbesc”, i-a spus Meghan lui Oprah Winfrey într-un fragment din interviu prezentat la postul american CBS. Meghan a dezvăluit că s-a simţit „neprotejată” de monarhie în timp ce era însărcinată cu fiul său Archie. Într-un alt teaser al interviului, ducesa de Sussex a afirmat că Palatul Buckingham este vinovat de „răspândirea minciunilor” despre ea şi soţul ei.

Interviul va fi difuzat duminică
Discuţia integrală va fi difuzată duminică.

Decizia de a acorda interviul a fost calificată de unele ziare drept ipocrizie, amintind de dorinţa declarată a cuplului că îşi doreşte intimitate.

„Avem capacitatea de a face propriile alegeri, altfel nu aş fi putut spune „da” la o solicitare anterioară pentru un interviu. Este cu adevărat eliberator să poţi avea dreptul şi privilegiul în anumite privinţe să poţi spune „da”, să poţi face o alegere pe cont propriu şi să poţi vorbi doar pentru tine”, mai spune Meghan în interviu.

Oprah Winfrey a precizat că i-a solicitat pentru prima dată un interviu lui Meghan Markle la începutul anului 2018.

Interviul a fost înregistrat înainte de publicarea, miercuri, de cotidianul britanic The Times, a unor acuzaţii potrivit cărora Meghan Markle ar fi făcut obiectul unei plângeri pentru hărţuire în timp ce locuia la Palatul Kensington.

Prințul Harry și soția sa, Meghan, au părăsit definitiv Casa Regală britanică, anunțând-o pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii că nu îşi vor relua îndatoririle de membri ai monarhiei, a precizat luna trecută Palatul Buckingham.

Harry şi Meghan, care au anunţat recent că aşteaptă al doilea copil, au şocat anul trecut membrii familiei regale după ce şi-au anunţat intenţia de a renunţa la atribuţiile regale.