Cultura, Stiri

Spectacol românesc pe scena de la Londra!

Spectacolul „Vocea umană”, regizat de Sanda Manu, în interpretarea actriţei Oanei Pellea, va fi prezentat, pe 8 decembrie, pe scena teatrului londonez „The Cockpit”, după cum informează Institutul Cultural Român (ICR) din Londra.

Oana Pellea Fire and Ice

Totul pleacă de la o femeie desculţă și îndrăgostita, într-o cameră însingurată, care aşteaptă un telefon de la un bărbat de care s-a despărţit. Aşteaptă ultimul lui apel, iar în gestul simplu prin care ridică receptorul năvălesc toate speranţele şi amintirile, laolaltă cu toate regretele şi spaimele pe care le lasă în urmă adjectivul „părăsită”.

Pentru rolul din spectacolul „Vocea umană”, Oana Pellea a fost nominalizată la premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în anul 2011.

Oana Pellea, „actriţa-clovn, actriţa-furtună, actriţa excentrică, actriţa elaborată, într-un cuvânt, actriţa celebră”, după cum o caracteriza Sanda Manu, este una dintre cele mai cunoscute personalităţi teatrale şi cinematografice din România. Cariera sa impresionantă include roluri în filmul lui Alfonso Cuaron „Children of Men”, în producţia britanică semnată de Oliver Parker sau în „Stare de fapt”, regizat de Stere Gulea.

blank