Franţa a fost lovită tare
Featured, Ultima Ora

Specialiștii de la Universitatea Oxford, coronavirusul ar fi apărut întai în Europa și abia apoi în China

Specialiștii de la Universitatea Oxford au depistat urme ale SARS-Cov-2 datând din luna martie 2019, în Barcelona, în Spania. Profesorul Tom Jefferson susține că încă nu se poate determina dacă virusul era activ, de aceea nu se poate spune cu precizie care a fost sursa infectării.

Specialiștii de la Universitatea Oxford ”O parte dintre acestea trimite la studiile care au identificat cele mai timpurii probe recognoscibile de SARS-CoV-2, iar majoritatea provin din conductele de scurgere. Acestea sunt studiile despre ce se găsește în conductele de scurgere și apele reziduale. Nu este nimic nou în asta, deoarece managementul și ingineria apelor sunt parte a sistemului public de sănătate. Și este binecunoscut că unii agenți patogeni trec în apele reziduale după ce ajung în toatele, apoi în apele reziduale și în apele de suprafață și acționează ca un fel de indicator.

Avem o serie de studii care ridică diferite ipoteze deoarece descoperirile trebuie confirmate. Cel mai timpuriu eșantion provine din Barcelona, din Spania și datează din 12 martie 2019. Acesta precede cu 11 luni primul caz de coronavirus din Barcelona, dacă aceste rezultate sunt confirmate.

Avem alte studii, precum cele din Brazilia și din nordul Italiei, care arată un model similar, dar mai târziu. Știm, de exemplu, că în Franța a existat un caz de COVID-19 la sfârșitul lui decembrie. Asta ar sugera că aria de răspândire a virusului a fost mult mai largă și a apărut mai timpuriu față de cum știam. Și nu cunoaștem locul de unde a apărut, cum s-a adaptat și când s-a adaptat.

Sunt trei teorii diferite cu privire la aceste lucruri, dar sunt doar teorii”, declară Tom Jefferson.


blank