Life

Specialiştii au spus cât ar trebui să dureze o partidă de sex

Multora li se pare că partidele de sex durează o veșnicie iar alții sunt de părere că se termină mult prea repede. De aici vine întrebarea „cât ar trebuie să ţină un act sexual?” Un psiholog de la Universitatea din Queensland a încercat să răspundă acestei întrebări.

Conform studiului realizat de doctorul Brendan Zietsch, s-a arătat că un act sexual poate dura între 33 de secunde și până la 44 de minute. Totuși, durata medie a fost stabilită la 5,4 minute.

Specialistul susține că sunt mulți oameni care, după o partidă mult prea scurtă de sex, se întreabă cât ar trebui să dureze în mod normal pentrarea, dincolo de perioada de preludiu.

Cu toate acestea, el recunoaște că nu este tocmai simplu să faci un astfel de studiu, pentru că bărbații nu sunt tocmai sinceri atunci când sunt întrebați cât timp rezistă până la ejaculare. Dincolo de asta, sunt prea puțini cei care stau să se uite la ceas înainte și după ce fac sex.

500 de cupluri au acceptat însă să participe la studiu și să facă sex cu cronometrul lângă pat. Așadar, s-a ajuns la concluzia că durata este foarte diferită de la un cuplu la altul, variind între 33 de secunde și ajungând până la 44 de minute.

Făcând însă o medie matematică între timpii notați la cele 500 de cupluri s-a ajuns la o medie de 5,4 minute.

O concluzie surprinzătoare a fost în cazul cuplurilor mai vechi. S-a constatat că vechimea cuplului este invers proporțională cu durata partidei de sex.

blank