Spaniolii de la Dinamo vor să de-a bir cu fugiții și să preia alt club
Featured, Sport

Spaniolii de la Dinamo vor să de-a bir cu fugiții și să preia alt club

Dinamo a intrat într-o nouă eră, după ce în conducere au venit mai mulţi spaniolii de la Dinamo, care au în spate Benel International. Pablo Cortacero este cel care şi-a asumat proiectul, în timp ce directorul sportiv, Rufo Collado, s-a folosit, până în acest moment, de toate legăturile sale, pentru a întări clubul. Acelaşi Collado a făcut câteva declaraţii interesante despre intenţiile spaniolilor în viitor.

Spaniolii de la Dinamo au dat drumul investiţiilor încă din primul moment. Lotul a fost primul care a suferit modificări. Apoi, ibericii au făcut un pas important în reclădirea centrului de copii şi juniori. De asemenea, conducerea clubului din “Ştefan cel Mare” a fost schimbată, iar oficialii s-au implicat şi în privinţa noului stadion Dinamo.

Ibericii de la Dinamo vor să revină în Spania în viitor pentru a conduce un club. Anunţul lui Rufo Collado
Spaniolii au dat drumul investiţiilor la Dinamo încă din primul moment. Lotul a fost primul care a suferit modificări. Apoi, ibericii au făcut un pas important în reclădirea centrului de copii şi juniori. De asemenea, conducerea clubului din “Ştefan cel Mare” a fost schimbată, iar oficialii s-au implicat şi în privinţa noului stadion Dinamo.

Dinamo nu a fost primul club pe care spaniolii din conducerea “câinilor” au vrut să-l preia. Într-un interviu acordat El Confidencial, Rufo Collado a făcut câteva dezvăluiri interesante despre trecutul şefilor din “Ştefan cel Mare”, dar şi despre planurile lor de viitor.

Pablo Cortacero şi Rufo Collado au făcut echipă şi în 2018, atunci când au fost aproape de a bate palma pentru clubul spaniol Almeria. În cele din urmă, Turki Al-Sheikh a plătit 27 de milioane de euro şi a pus mâna pe club: “Timp de mulţi ani am dorit să luăm o echipă din Spania. Am avut câteva opţiuni din prima ligă şi câteva din liga secundă, dar nu am reuşit”, a declarat Rufo Collado pentru El Confidencial.

Totuşi, se pare că cei doi spanioli nu au renunţat la varianta de a prelua un club din Spania, pe viitor, deşi au ajuns la Dinamo.

Rufo Collado nu specificat dacă noii investitori vor renunţa la proiectul de la Dinamo sau dacă vor avea, în paralel, două cluburi: “Afacerea pentru Almeria a fost aproape finalizată. Dar, în cele din urmă, totul a picat, deşi negocierile au decurs bine şi făcusem toate demersurile.

Întoarcerea în Spania încă este o variantă pentru noi, este în mintea noastră. Avem forţa necesară de a o duce la înălţime pe Dinamo Bucureşti, de acolo de unde nu ar fi trebuit să coboare. Dar, în viitor, ne gândim să ne întoarcem (n.r. – în Spania)”, a mai spus directorul sportiv al lui Dinamo.

Clubul din Spania de la care s-ar putea inspira ibericii din conducerea lui Dinamo! Ce vor să facă în “Ştefan cel Mare”

Ce planuri au spaniolii cu Dinamo Bucureşti
Rufo Collado a vorbit şi despre proiectul din România: “Trebuie să ne adaptăm unui nou stil de joc, unei ţări, unei limbi străine… Aceste proiect nu e făcut pentru două luni sau două sezoane, ci are multe de oferit. E ceva pe termen lung gândit la Dinamo, club pe care vrem să-l readucem în top, acolo unde merită să fie.

Dinamo Bucureşti este o oportunitate uriaşă pentru noi. E un club uriaş, cu mulţi fani, cei mai mulţi din România. Dinamo are potenţial uriaş de a creşte”, a mai spus directorul sportiv al lui Dinamo, Rufo Collado pentru sursa citată.

Dinamo s-a întărit atât la nivelul lotului, cât şi al conducerii. Printre veniri se numără: Dorin Şerdean (preşedinte C.A. Dinamo), Malero Marin (director executiv), Alex Lago (director general), Rufo Collado (director sportiv) sau Marcos Rubino (directorul academiei de copii şi juniori).