Europa iese treptat din carantina impusă de epidemia de coronavirus. După Cehia, și Spania alege să nu mai stea în hibernare economică. Guvernul de la Madrid anunță că repornește anumite sectoare din economia Spaniolă.

De luni, 13 aprilie, vor avea voie să se întoarcă la muncă lucrătorii din construcții și unele sectoare neesințale, care nu permit desfășurarea activității la domiciliu.

La urcarea în metrou sau în trenurile pentru navetiști, muncitorii vor primi măști de protecție pe care au obligația să le poarte pe tot parcursul zilei de lucru.

În acest sens, premierul Pedro Sanchez a declarat: „Particularitatea acestei pandemii de Covid-19, care afectează azi lumea întreagă, este că ne pune la încercare atât pe plan sanitar, cât și pe plan economic.

Amenință să distrugă vieți și, în același timp, distruge economia și structura socială a țării. De aceea, răspunsul nostru trebuie să conțină măsuri combinate care să prevină contagiunea, care să permită recuperarea sistemului de sănătate și, în același timp, să prevină paralizia și prăbușirea economiei, cu efecte devastatoare pentru piața muncii”.

În Spania, bilanțul victimelor pandemiei de coronavirus a depășit cifra de 17.000 de morți. Numai duminică, 12 aprilie, s-au raportat peste 600 de decese! În privința numărului îmbolnăvirilor, Spania este a treia cea mai afectată țară din lume, cu aproape 170.000 de cazuri confirmate.