Featured, International

Spania, peste 1000 de decese de COVID 19. Pacienții stau culcați pe holurile spitalelor, așteptând diagnosticarea

Scene îngozitoare care arată pacienți aflați pe podeaua spitalelor în timp ce așteaptă să fie văzuți de personalul medical au apărut din spitalele din Madrid, Spania.

Unul dintre pacienți poate fi văzut tușind, în timp ce altii păreau agățati de rezervoarele de oxigen. Printre aceștia pot fi văzuți așezându-se pe rânduri de scaune purtând măști pentru față. Filmările, realizate în Spitalul Infanta Leonor și Spitalul Severo Ochoa de Leganes, au fost publicate de mass-media locală în scopul de a încuraja mai multe persoane să rămână acasă și să se supună restricțiilor de distanțare socială, transmite metro.co.uk.

Mai mulți pacienți au petrecut până la trei zile în camera de așteptare, pentru ca un pat să devină disponibil, în cazul în care o persoană infectată moare sau se recuperează și este trimisă acasă.

Spitalul Severo Ochoa de Leganes a confirmat că „nu acceptă mai mulți pacienți”, deoarece sunt la „capacitate maximă”, transmite ziarul El Mundo.

Javier Garcia, reprezentant al Uniunii Generale a Muncitorilor, a declarat că cerera a fost de trei ori mai mare decât capacitatea spitalului, ceea ce înseamnă că mulți pacienți sunt „fără pat, stând pe scaune de plastic mai mult de 30 de ore”.

El a continuat: „Azi dimineață am văzut o persoană pe podea între două locuri. Acest lucru este groaznic. ”

În mod similar, Spitalul Infanta Leonor a declarat că peste 500 de persoane au fost admise pentru cazuri de Covid-19. Dintre acestea, 300 au fost confirmate, în timp ce 230 rămân sub observație.

Spania a devenit a patra țară care a înregistrat peste 1.000 de decese cauzate de coronavirus doar săptămâna trecută, în urma Italiei, Chinei și Iran . Națiunea are acum peste 33.089 de cazuri de virus. Italia este în prezent epicentrul virusului, cu peste 5.400 de decese și peste 60.000 de cazuri confirmate de boală.

Spania a declarat stare de urgență la începutul acestei luni, pe care guvernul a ținut să o prelungească ieri până la 11 aprilie. Inițial intenționase să dureze 14 zile.